Varde skakklub

Sidst opdateret

19/4/24

Home Klubben turneringer billeder skakopgaver

18/4-24


Forårsturneringen 2024 er afsluttet efter afvikling af 3 hængepartier.

Rune Guldager Madsen vandt gruppe 1 med ialt 5 point og Steffen Eg Munk gruppe 2 også med 5 point. Tillykke Herfra med resultatet.

I gruppe 1 var der til det sidste spænding om, hvem der skulle vinde gruppen. Jan havde muligheden i afviklingen af sit hængeparti mod undertegnede ved gevinst at dele førstepladsen Med Rune, Men partiet endte remis. Og Jan måtte ”nøjes” med i alt 4½ point og andenpladsen. I kampen om klubmesterskabet Har Rune 4 point. En tredie plads i efterårssæsonen og en førsteplads i forårssæsonen. Bjarne har en førsteplads fra efterårssæsonen og en delt tredje - fjerdeplads i forårssæsonen.

Niels Peter4/3-24

Afslutning i mesterklasse 3. marts 2024.


For at blive i mesterklassen var det vigtig vi bevarede 4. pladsen i gruppen, hvilket vi netop opnåede med et resultat på 4-4 mod Gråsten.

På bræt et hentede Poul en remis hjem, efter et meget presset midt spil. Anders på bræt 2 spillede et lige spil, men fik med løber mod springer og hver 2 tårne til sidst opbygget en god stilling, som vandt.

Jeg selv havde en stilling som var med fordel, men valgte desværre at tage remis.

På 4. bræt spillede Benny remis i en meget lige stilling.

Michael tabte ret hurtig, jeg nåede ikke at se hvad der skete.  

Bjarne vandt en bonde i midt spillet, og derfra gik det bare fremad med angreb på en blottet kongefløj.

Niels Peter satte ret hurtig en kvalitet til og modspillet blev for kraftigt.

Jan havde en stilling med stor fordel, men fandt ikke det rigtige angrebs spil og måtte nøjes med remis.

Referat Hans Jørn
Kommentarer vedr. Varde Sydgrandprix 2024. Klippet fra Sydjysk Skak og Jan Rosenberg, Facebook


Sydjysk Skak har delt denne tekst på Facebook: 

SGP-konceptet har med små justeringer undervejs vist sig langtidsholdbart. 48 deltagere i dagens stævne i Varde var flot, og allerede før Vardestævnet har 141 forskellige skakspillere været med i mindst én afdeling af SGP-serien i denne sæson (mange har naturligvis deltaget i flere!).

Sidste stævne afholdes af Esbjerg Skakforening lørdag den 24. februar - altså lige om lidt.

 

 

Jan Rosenberg har delt denne tekst på Facebook: 

Varde Skakklub var værter for 6. afd. af Syd-Grand Prix i dag. 50 deltagere var rigtigt fint(hele 19 i skoleskak gruppen) - Mester og 1.klasse var slået sammen og FM Johnni Veng løb sikkert med sejren! Kim Skaanning-Pedersen og Ole Bønnelykke delte 2. pladsen. Adrian ramte ikke helt dagen, men fik trods alt 4 point. Jeg burde have taget 1.pladsen i 1.klasse, men måtte tage til takke med en delt 2. plads/præmie.

Tak til Niels Peter, Hans Jørn, Bjarne og co. for en fin dag i Vestjylland.

 

Se opslag: https://www.facebook.com/jan.rosenberg.75/posts/7166430236771156 


Link til resultater og præmiegrupper
19/12-23


Evans 2 -Varde 1  den 10/12-2023


Vi tabte 5-3 til Evans 2 som ligger i spidsen. Vi er godt med i gruppen trods nederlag, og har ikke et  stort ønske om at rykke op.

På 1. bræt spillede Leif Kristensen for Vejle med 2293 i rating. Han udnytter en hver svaghed i stillingen og Ingolf fik ikke en chance. På anden bræt var Poul presset med en svag c-bonde og tabte. Anders på 3. bræt tabte også. Selv spillede jeg på 4. bræt og mistede en løber, men fik 3 bønder for den. Jeg stod længe til tab, men det lykkedes mig at få ham ud i et slutspil, hvor jeg kunne køre ned med fribønder, og jeg vandt! På 5. bræt tabte Benny. Michael på 6. bræt havde lige spil en del af kampen, men kæmpede sig til en sejr. På 7. bræt vandt Bjarne en bonde og kørte sejren hjem. Steffen på 8. bræt blev presset hårdt fra starten og tabte.

Under vejs hjem fra kampen, kom vi på en ny vej, hvor GPS-en viste igennem en dyrepark. Så fik også den oplevelse med!

19/12-23


Efterårsturneringen 2023


Efterårsturneringen i Varde skakklub blev vundet overlegent af Bjarne Rasmussen, der med 5 point sikrede sig førstapladsen. I sidste runde kunne der ved den rigtige kombination af tab, remis og gevinst 6 spillere opnå 4½ point, så der var spænding til det sidste om førstepladsen. Hans Jørn blev nr. 2med 4½ point og Anders Rune treer også med 4½ point.

Tillykke5/12-23

SGP i Kolding


Skakklubberne Springeren og Kolding skakklub afholdt lørdag d. 2 december en SGP-turnering, hvor 4 spillere fra Varde deltog (Hans jørn, Anders, Bjarne og Niels Peter). Hans Jørn, Anders og Bjarne var placeret i gruppe 1 ogjeg var i gruppe 2. I første runde scorede Varde i alt 2 point. Bjarne og jeg ½ hver og Anders 1 point, (dog mod en oversidder, en såkaldt bye). Altså 50% , Men desværre var pointhøsten mindre god i de efterfølgende run, 9½ point samlet for os 4 deltagere, godt hjulpet af (Bye) der måtte aflevere 3 point tio os. Dog havde vi en del gode stillinger, der blev ødelagt i tidsnøden. Turneringen blev besøgt af ialt 58 spillere, med 12 juniorspillere i gruppe 3 og 18 spillere i skoleskakgruppen, Altså over 50% unge, håbefulde spillere, hvilket tegner godt for skakspillets fremtid. Turneringen var vellykket, runderne startede stort set som annonceret.

NPN


27/11-2023

Esbjerg2-Varde1 2-6


I Esbjerg fik vi en flot sejr på med 6 point imod 2.

På første bræt aftalte Ingolf remis med Henrik T. Jensen straks efter start, Ingolf havde derefter god tid til at hygge snakke med nogen af hans gamle klubkammerater i cafeen. Poul var presset og godt tilfreds med remis. Jeg selv fik afbyttet til slutspil med løber imod springer og alle tårne på brættet. Lars Husum tilbød remis, men jeg afslog, fordi jeg vurderede, at med løberen havde jeg en lidt bedre stilling, når vi havde bønder på begge sider af brættet. Han overså på et tidspunkt til slut, at jeg med et bondetræk kunne vinde springeren, og efter yderligere ca. 5 træk opgav han. På 4 bræt spillede Benny en god kamp, vandt 2 bønder og ødelagde modstanderens kongestilling, og vandt. Michael spillede et godt kompliceret spil, som han kan lide at spille i, og sejrede flot. Bjarne var på 6 bræt udsat for et kraftigt angreb på kongefløjen.men samtidig blottede modstanderen sin egen konge, hvilkettil sidst betød, at det var Bjarne der vandt. På 7. bræt sørgede Niels Peter for en hurtig og nem sejr. På 8. bræt var Kim i en presset stilling og tabte. Men en flot sejr til holdet.
13/11-2023


Varde1-Stouby 5-3


2. runde i mesterrække mod Stouby 12. nov. 2023

Så fik vi vores første sejr på 5 – 3 mod Stouby.

Ingolf spillede et nydelig slutspil, hvor han vandt i flot stil. Poul tabte på anden bræt. Selv fik jeg remis efter et passivt spil, hvor jeg var lidt presset, men holdt skansen og fik remis. Benny spillede også remis. Bjarne vandt, tilslut havde modstanderen en åben kongestilling, hvor Bjarnes løbere konstant truede ham, samtidig med at modstanderens hvide løber nærmest var lukket inde. Niels Peter og Alfred spillede remis. Steffen var som sædvanlig sikker vinder på sidste bræt. Til kampen havde han tilskuer på, men de nåede næsten ikke at komme før han hurtig vandt partiet.

Hans Jørn


Partier kan ses og gennemspilles her


11/11-2023


Holger martens har skrevet følgende indlæg i Flensbur Schackklubs  hjemmeside, som jeg har tilladt mig at sakse og få google oversat.


Besøg i Varde


Ved Holger Martens!

Det er længe siden, der var et møde mellem skakvennerne fra Varde og skakvennerne fra Flensborg.

Det sidste møde i Varde fandt sted den 3. september 2016 og det sidste møde i Flensborg den 26. oktober 2019

(dengang var der møde om aftenen på Pottkieker – nu: Fördeblick – i Fahrensodde).

Den lange periode mellem 2019 og 2023 skyldtes dog også Corona.

Efter en lang, men enkel og behagelig korrespondance blev der fundet en aftale til den 14. oktober 2023.

Med Malte Jensen, Oliver Fritz, Holger Martens, Rainer Schwarz Martin Weilandt og Petra Römer klarede seks modige det

Skakfans tager til Varde.

Jürgen Nickel ville også gerne have været der og var til hvert et af disse møder, men han måtte desværre gå glip af grundet sygdom

Den gode Kurt Boß og den gode Arno Urban ville også gerne have været med, men desværre - rigtig desværre - er de begge før mødet afdøde

Vi tog afsted med to biler (chauffører: Holger Martens og Petra Römer) Afgang: omkring kl.

Vi ankom lige før kl. 10 og blev straks mødt på en meget venlig måde.

Og der gik ikke længe, ​​før vi allerede spillede.

Der blev sørget for drikkevarer, og da en af ​​Varde-spillerne arbejder på et bryggeri, var der også en øl først om morgenen til dem, der kunne lide det. Det var usædvanligt, men som Anders fra Varde sagde, så ville det være hyggeligt og hyggeligt.

Jeg fik et glas stærk øl først om morgenen på tom mave uden morgenmad, som jeg dvælede ved i meget lang tid.

Spillet blev spillet med to ben og gav følgende resultater:

Tavle 1: 1. runde: Malte Jensen: 0 anden runde: 0,5

Tavle 2: 1. runde: Oliver Fritz: 0 anden runde: 0

Bræt 3: 1. runde: Holger Martens: 0,5 anden runde: 1

Bræt 4: 1. runde: Rainer Schwarz: 0 anden runde: 0

Bræt 5: 1. runde: Martin Weilandt: 0,5 anden runde: 1

Tavle 6: 1. runde: Petra Römer: 0 anden runde: 0

Første runde gik klart til Varde med 1:5, men vi kunne gøre anden runde ret lige med 2,5:3,5.

Men fokus var på sjov!


Efter at vi havde spist det rigtig lækre smörrebrød, lagde vi vejen til Varde Museum.

Der blev vist fantastiske billeder af den Varde-kendte maler Otto Frello (1924 til 2015, født i Outrup, en forstad til Varde).

Det var virkelig interessant! Og skakvennerne fra Varde inviterede os ikke bare; de har også en

Organiserede en museumsguide, der kunne sige noget om billederne (og talte også tysk).

Det var rigtig godt!Til sidst tog vi til Big Ben, en Old English Pub, og fik en afskedsdrink, inden vi gik tilbage.


Alt i alt var det et vellykket og velafrundet arrangement, som alle involverede nød.

Næste gang er det Flensborgs tur til at være vært for et møde.


Links til billeder fra Matchen30/10-2023


Tønder1 - Varde 1  4½-


Første runde i mesterrækken spillede vi mod Tønder 1 i Tønder og tabte 3,5 -4,5.

Ingolf blottede kongen for meget ved at spille bønder frem og modstander fik modspil i centrum, han mistede først en bonde og kunne ikke holde stillingen. Anders blev også spillet ned. Selv kæmpede jeg for en gevinst med lige mange bønder og en løber i mod en springer, og følte jeg havde den bedste stilling, men tilsidst måtte jeg indse der ikke var mere en remis i stillingen. Michael kæmpede også for gevinst men måtte også tage remis. Bjarne spillede ligeledes remis. Niels Peter vandt, der kom et højlydt brøl fra modstanderen, så overrasket blev hans modstander, selvom modstanderen i forvejen ikke stod for godt. Alfred havde en officer for en bonde, men satte stilling til og tabte. Vores nye reserve på første holdet Steffen klarede sig godt og vandt på tid over sin modstander.

Hans Jørn


17/10-2023


Besøg fra Flensborg d. 14/10-23


"Så lykkedes det at bringe de to skakklubber, Flensburg og Varde sammen igen.

Samarbejdet startede i 2009, hvor vi besøgte Jürgen, Arno, Kurt, Holger  og flere andre for første gang. Sygdom og alderdom og pandemien har gjort det vanskeligt at samles og udbygge venskabet, men det blev en vellykket og hyggelig dag.

Vi stillede op til et fælles portræt, vi danskere skrev vores navne på to kort som en hilsen til Jürgen og Arno, der havde måttet blive hjemme. Og vi modtog som gaver en flaske Flensburg rom og en æske chokolade.

Herefter spillede vi to 25 min.s partier med følgende resultater:

Malte Jensen - Poul                 0-2

Oliver Frantz - Hans Jørgen    0-2

Holger Martens - Bjarne          1½-½

Rainer Schwarz - Mikael          0 -2

Marin Weiland - John               1½ - ½ 

Petra Römer - Steffen               0 -2

dvs. i alt 3-9 til Varde.


Mikael fra Warwik havde doneret dejlige øller, som blev nydt under skaktrækkene - og til Kvicklys udmærkede håndmadder under frokosten. 

Derefter gik turen til Varde Museum, hvor den lokale maler, Otto Frello, skulle præsenteres. John Jensen fra museet gennemgik udmærket udvalgte billeder, lagde stor vægt på humoren og ironien i hans kunst og kom med mange udtalelser fra Frellos mund, hvad der gjorde det hele interessant og autentisk..

Petra Römer havde gode spørgsmål, og i det hele taget virkede vores gæster interesseret.

Dagen sluttede på Big Ben , hvor vi sank ned og sad tæt sammen i to læderstolegrupper.

Jeg synes man kan konkludere, at samarbejdet med Flensborgklubben har været spændende, givet mange gode indtryk af skaklivet lige syd for grænsen og dets sympatiske mennesker.

Som FIDEs motto lyder: GENS UNA SUMUS

Det bliver spændende at se, om vi kan gennemføre en ny udflugt, denne gang fra nord til syd.........

/ Anders"


Billeder fra matchen

09/10-2023


DM i hurtigskak 65+


Varde skakklub havde 3 spillere med i Danmarksmesterskabet i hurtigskak i 65+ gruppen. Mesterskakbet blev afviklet på Vestervangsskolen i Herning med 8 spillerunder a. 20 min. + 4 sek, tillægstid pr. Træk lørdag d. 7. Og søndag d. 8. Oktober med 4 runder pr. Dag. Ialt havde 65 spillere tilmeldt sig med 43 i 65+ gruppen.

Deltagerne fra Varde var BjarneRasmussen, Hans Jørn Andresen og Niels Peter Nissen. I bilen på vej til Herningvar vi enige om, at kunne vi opnå samlet 4 point i de første 4 runder, ville vi set ud fra spillestyrken på spillerne  samt at turneringen blev afviklet som en schweitzer turnering, hvor de højest ratede og formentlig også de stærkeste spillere møder de lavest ratede i første runde betyde at Bjarne og jeg ville møde spillere der var noget højere ratede, Medens hans Jørn ville møde en noget lavere ratet spiller, Alligevel fik vi 1½ point i første runde. Hans Jørn vandT, jeg spillede remis, anden runde ligeledes 1½ point,Bjarne 1, jeg ½, 3. Runde ½ point ved Bjarne og 4. runde ½ ved hans Jørn. Alt i alt var vi godt tilfredse med de 4 point, grundet de modstandere vi havde mødt. Søndag  gik det noget bedre. 5. Runde 2½ Bjarne ½, jeg 1 og Hans Jørn 1. 6 runde 1½ Jeg 1 og Hans Jørn ½ 7. Runde Ak og ve 0. 8. Runde 2½ Hans Jørn 1, Bjarne 1 og jeg ½, så ingen præmier.

Turneringen blev afviklet uden slinger i valsen. Runderne startede stort set præcist som planlagt. Der var etableret en kantine, hvor man kunne købe kaffe og håndmadder. Lørdag aften var der stævnemiddag, som vi ikke deltog i.

Jeg kan anbefale at + 50 og +65 spillere deltager i disse arrangementer, hvor man møder en masse hyggelige og interessante mennesker og samtidig får spillet en del skak.


Niels Peter Nissen


12/6-23


Folkefestival ”Vi samles” i Varde 10.juni 2023.


Varde skakklub deltog med borde, stole og 4 skakbrætter og 2 ure, som blev flittig benyttet.

Fra klubben var John, Anders, Benny, Steffen, Peter, Bjarne, Sven og Hans Jørn, måske var der flere, som jeg ikke husker eller så. I bagende sol og for åben himmel var der livlig aktivitet. Dejlig at se så mange unge der var interesseret i at spille. Nogen kunne spillet og andre ville gerne lære trækkene.

Vi var i indbydelsen lovet 4 øl, men en bardame ville i første omgang alene udlevere sodavand, derfor trådte John i karakter som formand og ringede leder op af festival, og vi fik endelig vores øl, efter bardamen blev irettesat af lederen. Derefter fik vi skålet og bordene og skakbrikker kunne kom frem.

Ind imellem blæste det op, så vi måtte se brikkerne flytte sig selv ind imellem, det var heldigvis ikke værre en stillingerne kunne genetableres.

På pladsen mødte vi også andre bekendte og familie som var kommet for at nyde festivalen, og slog sig ned ved vores bord. Tidligere aktive skakspiller Sten som har foto som stor til interesse, spillede også med os, og har leveret de gode fotos til dette referat. Han gjorde mig opmærksom på, at hvis vi i anden anledning havde brug for en god fotograf, stillede han sig gerne til rådighed.

Vi startede på pladsen kl. 13.30 og sluttede ca. kl. 16.30. Der var et gratis kagebord kl. 15.45, som vi nød sammen med gratis kaffe.

Vi var ved afslutningen enig om, at det havde været en god dag, og at vi gerne ville deltage i lignende arrangementer fremover. Men vi burde næste gang have et banner eller skilt, hvorpå der stod Varde skakklub. Vi var i oversigten også blevet lovet en pavillion, den var der ikke. Den kunne have givet os skygge og læ for vinden.

Referat af Hans Jørn

Billeder fra folkefestivalen


31/5-23

5 tirsdage i træk 2023


Turneringen havde sidste spilledag i går d. 30 maj,. Der spilledes i to grupper med vardespilleren Poul Grydholt  som vinder af gruppe 1 med 4 point ud af 5. Det gik kanap så godt med de to øvrige spillere fra Varde (niells Peter og Anders) der begge endte med to point. I gruppe 2 fik John Callesen fra Varde en førstepræmie i gruppen med rating under 1500. Turneringen, hvor de to første runder spilledes i Varde og de tre sidste i Esbjerg vil blive søgt oprettet igen i maj 2024, så sæt X i kalenderen

npn
29/5-23

DSU Pokalturnering 2023 i Skanderborg


Søndag d. 28 maj deltog fire spillere i DSU´s pokalholdturnering for firemandshold. Som tidligere skrevet deltog Anders, Hans Jørn, Michael og Niels Peter. Vi deltog i seniorgruppe +50,, Da der kun var tilmeldt 2 hold i +65-gruppen blev grupperne slået sammen. Der skulle ialt spilles 6 runder med en betænkningstid på 20 min. + 5 sek. Tillægstid. Spillestedet var Morten Børuphallen med start kl. Ca. 11. Hallen var udmærket at spille i, selvom der var ca. 150 spillere i hallen var der ingen forstyrrende larm. Dog var højtaleranlægget i hallen ikke særlig god. De fællesbeskeder, der blev givet under opstart til runderne var nærmest umulige at forstå.

Resultatmæssigt gik det nogenlunde som forventet. I første runde mødte vi holdet seniorhajerne, med en førstemand med en rating på 2373, Anders fik her remis, hvilket blev Vardes score. I anden runde mødte vi Herning, der var et noget svagere hold, Niels Peter, Mihael og Hans Jørn vandt deres partier- 3 - 1. I tredie runde mødte vi Holstebro . Resultatet taler vi ikke om (0 - 4). Herefter mødte vi Nordre +65, hvor vi var så heldige at hive ½ point hjem.  Trods de to store nederlagn vi havde fået i de to af de fire runder, var humøret stadig høj, da vi gok til 5. Runde, hvor vi skulle møde Randers + 65. Ratingmæssigt lå Randers på 1875 i snit medens vi havde 1803, trods dette, kunne vi trække os tilbage med en sejr på 3½ - ½. I sidste runde mødte vi Skanderborg, Der havde Jonas Bjerre´s far Taus Bjerre på førstebrættet, men ratingmæssigt var vi meget lige og kunne afslutte turneringen med en sejr på 2½-1½, hvilket betød at vi endte på syvende plads, hvilket var tilfredsstillende for holdet. Enkeltresultaterne blev: Anders 1 point (to remis) Hans Jørn 3, Michael 3 og Niels Peter 3.

npn


29/5-23


Vardespiller vinder sin gruppe  i turnering på Kos


Gabor Erdödi deltog i maj måned i turneringen ACO World Amateur Chess Championship 2023 Kos island i gruppe B, hvor han opnåede 6½ point ud af 9. Tillykke med resultatet.

Der kan på Youtube ses video af præmieoverrækkelse. Her et billede af den stolte vinder ved præmieoverrækkelsen.  25/5-23


5 tirsdage i træk 2023


Ovennævte turnering arrangeret af varde og Esbjerg skakklub har nu afviklet 4 runder og sidste og afsluttende runde spilles på tirsdag i Esbjerg skakforenings lokalerp Rübner. Vardespilleren Poul Grydholt er allerede efter 4 runde sikker på at blive nr. 1 i Gruppe 1. Medens Ander christensen ligger på en andenplads, men andenpladsen er ikke afgjort endnu. Blandt de 5 deltagere, der spiller om andenpladsen, kan alle opnå den, alt efter resultaterne i de individuelle spil.

I Gruppe 2 deler Damir Desevac og Christoffer Vinther, begge Esbjerg Skakforening første og anden pladsen, dog er der andre, der har mulighed for at blive nr. 1 og 2, så spændingen inden sidste runde er bibeholdt.


Link til turneringen her

npn25/5-23Dsu pokalturnering


Søndag d. 28 maj skal der afvikles pokalturnering i Skanderborg, hvor Varde stiller med et seniorhold +50.

Deltagerne bliver Anders, Hans Jørn, Michael og Niels Peter. Bjarne som deltog på holdet i Brørup har desværre  set sig nødsagettil at melde afbud. I +50 gruppen har 8 hold til meldt sig, medens der kun er 2 hold tilmeldt i +65 gruppen


Link til Pokalturnering her


17/4-23

Sydjysk pokalturnering


Lørdag d. 15. April deltog Hans Jørn, Bjarne, Michael og Niels Peter i ovennævnte turnering, Turneringen er en indledende holdturnering, hvor man kan tilmelde sig elite, Bredde eller seniorrækken. Hvor nr. 1 og 2 i de enkelte rækker fortsætter til finalen, der spilles pinselørdag i Skanderborg Vi havde tilmeldt os seniorrækken, som eneste hold. Vi besluttede dog at spille med således at vi spillede mod hold i bredderækken. Ialt var 10 hold tilmeldt og der skulle spilles med 6 runder med 20 min. + 5 sek. i betænkningstid. Vi startede flyvende med en 4 - 0 sejr over Tønder, derefter 3½ - ½ mod Nr. Snede med en klar føring. Desværre forsatte vores gode spil ikke i de næste 3 runder, hvor vi fik modtog 3 nederlag. I tredie runde mødte vi Esbjerg med resultatet 1 -3, fjerde runde Springeren 1½ - 2½ og 5. Runde Haderslev1 1½-2½ og så endelig en gevinst i sjette runde

Haderslev2  3 -1 Ialt endte vi med 14 point, hvilket var nok til en fjerde plads. De enkelte resultater blev: Hans Jørgen 2½  Bjarne 4  Michael 3½ og Niels Peter 4. Bjarne var den eneste, der fik ratingfremgang. Vi andre måtte stille os tilfredse med tilbagegang, Da vores forventede score var større end den forventede.

Pokalturneringen  der foregik på Sønderskov museum (der er et besøg værd) i Brørup var en hyggelig og godt tilrettelagt turnering, hvor runderne startede på den annoncerede tid.


Et par link, dels til resultaterne for alle hold, hvor Esbjerg og Springeren kvalificere sig til Skanderborg finalen med henholdsvis 17 og 16½ point. Vi var på forhånd kvalificeret til Skanderborg, da vi som anført var eneste seniorhold. Dels til museet.

Link til øvrige resultater: Tabel


Link til Sønderskov museum:14/3-23Varde2 - Haderslev 2  1½-

Det lykkedes med hiv og sving at samle 6 mand til den sidste kamp i A-rækken mod Haderslev2. Mit par ti var noget variernde. På et tidspunkt ofrede jeg ukorrekt en officer, for et muligt angreb på min modstanders kongestiling. Min modstander var dog så flink, at han gav officeren tilbage, hvorefer vi havnede i et slutspil, hvor min modstander tilbød remis, som jeg, uden at kontrollere stillingen tog imod (slutspillet var klart vundet for mig9. John tog i en vanskelig stilling remis og Jan ligeledes i en lige stilling remis. Bent blev trykket ned af sin modstander, Alfred overså i en stilling, hvor han havde tre merbønder en kombination der kostede ham en officer, og desværre kunne slutspillet ikke holdes. Anders havde længe en lige stilling, men unøjagtig spil i midtspillet kostede en officer og partiet.

Vi trøster os med, at vi ikke rykkede ned.

Niels Peter14/3-23Sidste runde i 2.division 2023

Varde1 - Viby ½ -


Til sidste runde var det ikke muligt at samle mere end 5 mand. Vi var på forhånd rykket ned, men trods det blev der kæmpet på alle brætter. Vi var samlet med de øvrige hold i Haderslev, og det var hyggeligt at møde og se de andre hold igen.

Ingolf på første bræt spillede et fornemt slutspil, hvor det lykkedes at snøre modstanderen og vinde. Poul tabte efter unøjagtigheder. Selv fik jeg remis i en gunstig stilling, som jeg måske burde have spillet videre på.

Bjarne kæmpede med en bonde mindre, men det holdt ikke.

 Kim vi havde med for første gang spillede et vildt angrebsspil, som han kunne have fået minimum remis i. Men desværre fik han ikke spillet det helt korrekt.

1,5 point fik vi med hjem ud af de 5 kampe. Men resultatet blev som ovenfor anført ½ - 6½ idet Varde blev fratrukket 1 point for kun at have mødt op med 5 mand

Til næste år i mesterrækken må vi gøre det bedre.

Hans Jørn


09/3-23


NørreSnede 1 - Varde 2  6 - 0


Ja, 6 - 0 Det er rigtig nok. Nørre Snede var en for stor mundfuld for et reservespækket andet hold fra varde. Det betød, at vi i stedet for at være med til at spille om førstepladsen i a-række, skal til at pe for at undgå nedrykning. Det er dog en lille trøst, at forventet score i forhold til styrkeforskellen kun var et halvt point til Varde.

Niels Peter
27/2-23


2.div. kamp 26/2-2023 imod Haderslev.


Så mødte vi igen op med et svækket 2.divisionshold imod Haderslev og fik en ordentlig omgang klø. Vi kan ikke klare os, når vi gang på gang mangler 1. og 2. bræt på holdet, det svækker hele holdet, og er træls vi skal tabe hver gang. Håber opbakningen er der til vi får spillet den sidste kamp i 2. div. Og til næste år starter på en frisk i mesterrækken med et hold som bakker op om at møde til kampene. Ved man på forhånd man ikke kan deltage eller kun kommer få gange på holdet i en periode, vil jeg anbefale man bliver sat på som reserve, således der et fast tømret hold som møder frem og på forhånd har prioriteret datoer i kalenderen, og vi får en god hold kultur.

Bort set fra Ingolf og Poul tabte vi alle, et nederlag, hvor vi alene fik 1,5 point med hjem. Det ene point hev Ingolf hjem på, at modstanderen tabte på tid i en lige stilling. Ingolf tabte tidlige på året selv på tid, i samme situation ved 39 træk, så nu havde han lært lektien, og slog til da modstanderens ur viste plus 30min og 22 sek ved det 40 træk. Der var jo givet 30 sek i tillægstid, så tidstab, fordi de 30 sek skulle trækkes fra de 22 sek. Sådan!!

Jeg var selv sidst færdig med mit parti, stod godt til midt i partiet, fik lavet dårlig kombination, fik dog en kvalitet i overskud, men til gengæld havde min modstander en del bønder mere end jeg, hvilket jeg til sidst bukkede under for.

Resten af partierne nåede jeg ikke følge med i særlig godt. Så ikke mere om denne kamp.06/02-23


Varde hurtigturnering sydgrandprix 5. Afdeling afsluttet


Med 43 deltagere var der pæn tilslutning til dagens SydGrandPrix-afdeling i Varde. Arrangørerne var ualmindelig heldige med, at der i de øverste 2 grupper (M og 1. klasse) var præcis 8 deltagere, hvorfor der kunne spilles alle-mod-alle. En stor lettelse for turneringslederne!


Den lokale Vardespiller Gabor Erdodi delte sejren i  Mestergruppen – med Ole Bønnelykke, Esbjerg . De sluttede med hver 5½ points og ligestilling efter korrektion.

1. klasse var det som ventet Adrian Stenstrop Thorsen, der toppede med 6 points.


Den tredje grupppe var til gengæld en blanding af spillere i 2., 3. og 4. Klasse, hvor 2. Klasse blev vundet af Eldis Mahmutovic, 3. Klasse af Benny Christensen og 4. Klasse af Amirbek Bakmuhanov


Der var igen fin tilslutning til en skoleklasse med 13 deltagere, og eftersom der var adskillige unge mennesker blandt deltagerne i de højere rangerende grupper, er der håb for fremtiden.


Præmietagere


Mestergruppen: 1-2.Gabor Erdódi, Varde ,Ole Bønnelykke, Esbjerg 3. Kim Henrik Skaaning Pedersen, Evans


1. Klasse: 1. Adrian Stenstrop Thorsen, Springeren 2. Henrik Tranberg Jensen, Esbjerg 3.Sauran Bekmukhanov, Esbjerg


2. Klasse: 1.Jesper Billeskov Jansen, Skakklubben af 1968 2. Andreas Kinch, Esbjerg 3. Peter Otten

Gråsten Skakklub


3. Klasse: 1. Benny Christensen., Vojens


4. Klasse: Lars Erik Lytzen, Aalborg Skakforening af 1889 2. Noah Kirkegaard Rasmussen, Skakklubben Evans 3. Amirbek Bekmukhanov, Esbjerg Skakforening


Skoleskakgruppen: 1.  Filip Palalic 2. Jonas Bøgh Larsen, Skakklubben Evans 3. Christian Godt Jørgensen


Tabellen med alle resultater kan ses her.


Niels Peter


04/2-23


Varde2 - Evans3 A-rækken  3 - 3


I går spillede Varde 2 i A-rækken mod Evans 3 i Vejle. Resultatet 3 - 3 var ikke helt efter forventningerne, men dog tilfredsstillende, idet Evans stillede i stærkeste opstilling. Matchen startede ikke godt for da Kim og Bent indkasserede to nuller, Lykkeligvis havde vores (Benjamin) Steffen opnået en god stilling, hvorefter han kørte 1-talet i hus. Jeg startede med at gå galt i åbningen, kom en bonde bagud. Fik senere bonden tilbage, fik fremtvunget en dronningeafbytning, hvorefter partiet fortsatte en 20 træk med uligefarvede løbere. ½ point. Alfred straffede sin modstanders unøjagtige slutspil og vandt. Jan kom en officer foran, havde mulighed for at komme et tårn og en løber foran, men overså det i kampens hede. Trods merofficeren (hvid løber), var det ikke muligt for Jan at vinde

Hvorefter spillet endte ud i remis.


Niels Peter


31/1-23Varde imod Herning 29. jan 2023


Vi mødes sædvanligvis til rundstykker inden hjemmekampen. Kamp gejsten var i top inden kampen. Men desværre rakte det ikke til mange point. Vi fik alene 1,5 point, og må nok sande vi rykker ned. På de første 4 brætter blev det til 0 point. Der blev kæmpet til det sidste af Bjarne, Poul og Ingolf. Selv blev jeg presset i åbning, og lavede desværre for dårlige forsvars træk. Michael stod rigtig godt, men modstanderen fik en gaffel, og Michael kom bagefter med en kvalitet, og måtte nøjes med remis. Benny og Jan sikrede os også remis, imens Niels Peter også måtte afgive et point.Men trods nederlag kæmper vi videre!! Og så må vi vende tilbage til mesterrække, hvor vi nok høre hjemme, når klubbens stærkeste spillere desværre ikke har mulighed for at spille med på første holdet

Hans Jørn


19/1-23


Varde 2 - Løgumkloster 5 - 1


Vardes Andet hold Vandt med 5 - 1 en storsejr over Løgumkloster Tirdag d. 17.  Rune nedspillede hurtigt sin modstander, der først opdagede, at han var kommet en officer bagud nogle træk senere.

Varde 1. Svend  og hans modstander blev enige om remis i en stilling, hvor stillingen var nogenlunde lige. Bent fik en lillefordel i åbningsfasen, men efter nogle officersafbytninger blev kombatanterne

enige om remis 2 1 til Varde. Steffen, der var ny mand på holdet fik efter nogen tryk på sin modstanders midterbønder etableret en fribonde på a-linien, Der efter dronningeafbytning, var ustoppelig og forvandlede sig til en ny dronning varde 3.  I en lige stilling med en sort løber på begge sider, fik jeg i slutspillet en fribonde på a-linien efter tvungen løberafbytning. Bonden var den såkaldte fjerne fribonde, som først skulle hentes af modstanderen. 4 -1. Alfred havde en overgang placeret fire officerer på a,b, og clinien, men modstanderens plan var at angribe Alfreds konge i G-linien. Dette medførte, at Alfred omplacerede sine officerer til g-linien, spillede g4 og vandt 5 -1.


Niels Peter


16/01-23


2. div. Udekamp mod Springeren i Kolding 15/01/23


Med 3 afbud var forventningerne ikke så store, men vi gik alle godt til biddet.

Ingolf spillede på 1. bræt mod 2376 rating modstander og havde en klar vunden stilling. desværre var der en misforståelse omkring tidskontrol, hvorfor Ingolf tabte. Poul tabte en bonde i en kombination, og kæmpede til det sidste, men måtte opgive. Anders vandt et flot parti, med et stærkt angreb/kombination, som afgjorde partiet. Selv spillede jeg med sort en rimelig hurtig remis, modstanderne havde overset at jeg kunne vinde en bonde tilbage. Bjarne stod rigtig godt, men valgte at tage en sikker remis. Niels Peter stod med en rigtig god stilling, hvor modstanderen var meget presset, men valgte at tage remis, for ikke sætte stillingen overstyr. John fik opbygget en lige stilling, desværre trængte modstanderen ind på bagerste række og fik mat trusler, som var afgørende, og John tabte. Alfred kæmpede bravt, men blev løbet over ende på kongefløjen, og Alfred tabte.


Hans Jørn


14/01-23

Varde skakklubs forårsturnering startede tirsdag d. 10. Ialt har 18 af klubbens medlemmer tilmeldt sig turneringen, hvilket er nærmest rekordhøj deltagelse. Forårsturneringen er delt op i 2 grupper. Gruppe 1. Med 8 deltagere, hvor der spilles alle mod alle i 7 runder og gruppe 2 med 10 deltagere, der også spiller 7 runder.


21/12-22


Varde hurtigturnering 20/12


Ovennævnte turnering blev i går d. 20/12 afviklet med 8 deltagere og som en lynturnering med ialt 7 runder og 10 min. Betænkningstid. Rune Madsen ser ud til at være vores nye lynmester, idet han vandt turneringen med 6½ af 7 point, samme cifre som i lynturneringen afviklet ved juleafslutningen. Resultater og deltagere i øvrigt kan ses ved at klikke på linket her Lynturnering
D. 17/12-22


Let forsinkede nyheder


Tirsdag d. 29 november blev 7. Runde i klubturneringen afviklet og Poul Grydholt Jensen, der allerede efter 6 runde var sikker på førstepladsen, bestyrkede sin position ved at spille remis mod Rune Madsen og endte med 6 point. Hans Jørn blev nr. 2  med 5 point og Anders delte trediepladsen med Bjarne med hver 4½ point.

Tirsdag d. 13 blev der afholdt en juleafslutning, hvor ialt 11 medlemmer mødte op. Der var flere tilmeldt men af forskellige årsager var der flere, der meldte afbud. Aftenen startede med spisning med præmieuddeling til præmietagerne i den afsluttede klubturnering. I gruppe 1 fik poul overrakt førstepræmien og Hans Jørn andenpræmien. I gruppe 2 var præmietageren Niels Peter og i gruppe 3 Steffen Eg Munk. I gruppe 4 blev Rune Dan Seerup præmietager. Tllykke .

Aftenen fortsatte med en hurtigturnering 7 runder a, 5 minutter, Her sluttede Rune Madsen som klar nr. 1 med 6½ af 7 point. Desværre var der ingen præmie. Undervejs blev der serveret gløg og æbleskiver. Alt i alt en vellykket aften

Niels Peter


 9/12-22


Varde 1 mod Fredericia 2 den 4. december 2022


Denne gang tabte vi 3-5, hvilket også var den forventede score.

Gabor spillede et flot parti, hvor han skaffede en merbonde i midt spillet og derefter kørte gevinsten hjem.

Bjarne spillede et lige spil med remis efter 18 træk, hvilket var ok i flg. Computer.

 Benny´s modstander fik en fribonde, som gjorde Benny stilling presset. Han forsøgte med et tårn offer, som desværre medførte hurtigt tab.

Selv fik jeg oparbejdet en god stilling i midt spillet, og fik en god slutstilling. Pga. tidspres valgte jeg at spille remis, selvom jeg stod bedst i flg. Computer.

Anders var presset og tabte først en så senere en mere bonde i midt spillet og til sidst kunne modstander vinde et tårn for en springer og Anders valgte at opgive.

Michael havde en nogenlunde lige stilling, men lykkedes til sidst i en stilling med ulige farvede løber, at sætte modstander mat, så fik vi det andet hele point!

Ingolf løb hurtig ind i et fejl træk, som betød et hurtig nederlag i 13. træk.

Hans Jørn
8/12-22


Vojens 1 - Varde 2  5½-½


Mandag d. 5. December spillede Varde 2  mod Vojens første hold i Vojens. Desværre var resultat af holdkampen ikke som forventet. Rune. Vores førstebræt spille remis  i en sicilianer, hvor Rune desværre overså en officersgevinst og i stedet afviklede til en remisstilling. Jeg Blev kørt ned af min modstander som langsomt tog terræn fra mig med først et bondetab og dernæst det næste. Alfred spillede unøjagtig i åbningsfasen, hvilket blev straffet af hans modstander. Kim kom skidt fra start og stod hurtigt næstbedst. John spillede Lf3 i stedet for Ld3, Hvilket gav modstanderen Benny blod på tanden og tab til John. Bent spillede unøjagtigt i slutspillet og tabte desværre en klar remisstilling så resultatet blev 5½ - ½ i Vojens favør. Partierne fra kampen kan ses og gennemspilles ved at klikke her


Niels Peter


16/11-22


Varde2 - Ribe  3 -3


Tirsdag d. 15 november spillede vardes andet hold mod Ribe i Varde. Kampen endte med en deling af pointene. Den første, der blev færdig med sit parti John fik remis. Derefter Alfred remis. I mit parti i en lige stilling var modstanderen så elskværdig at forære sit tårn til mig hvorefter gevinsten var sikret. Dog var partiet ikke uden dramatik, idet min mobil anbragt i en æske begyndte at ringe, selvom jeg havde slukket den. Dette giver en advarsel til mig iflg. En skaknævnskendelse givet den 17 januar 2022 i en lignende hændelse i et parti mellem Fredericia 2 og Springeren den 31. oktober 2021.

Rune Havde efterhånden fået sine officerer spærret inde på egen banehalvdel af sine bønder. Det samme gjaldt modstanderens brikker remis. Jan måtte desværre indkassere et nederlag og tilsidst efter afbytninger blev Michael enig med sin modstander om remis  3 - 3. Vi indtager stadig førstepladsen i A-rækken, men Ribe mangler at spille mod Haderslev 2 fra første runde, så stillingen kan hurtigt ændre sig


Niels Peter


Varde 1 -Skanderborg 2     1,5 – 6,5


2. div. Kamp i mod Skanderborg 2 den 13 nov. 2022 spillede vi på hjemmebane. Det blev desværre et stort nederlag. Gabor kæmpede i et kompliceret midtspil, men var for presset og fik ikke tilstrækkelige modspil og tabte. Ingolf havde en fornuftig stilling men overså en officers gevinst og tabte. Poul var som sædvanlig ude i kompliceret spil, men fik remis hjem på evig skak. Anders havde en god stilling med klar gevinst, men i slutspillet lykkedes det modstanderen at kringle stillingen, så Anders tabte. Selv spillede jeg en benoni åbning, som min modstander lige havde studeret. Jeg var presset fra start og blev hurtig spillet ned. Bjarne hev heldigvis en remis hjem. Michael tabte i et kompliceret spil. Benny var med som reserve og fik også remis, vi måtte være glade for alt vi kunne få!3/11-22


Varde 2 - Alssund  4 - 2


I går onsdag spillede Vardes andet hold i A-rækken mod første holdet fra Alssund. der endte med en sejr til Varde på 4 - 2.

Vores nye mand Rune Madsen vandt efter få træk over sin modstander på førstebrættet. Derefter spillede jan remis mod sin modstander. John endte også i en forfladiget stilling med remis som reultat. Bent lavede et par fejltræk og måtte opgive. Så var der Alfred der solidt og roligt overspillede sin modstander Gevinst. Jeg selv var lidt trængt i midtspillet. Modstanderen lurede på et fejltræk, der kunne koste min dronning eller en mat. Et modangreb i b-linien stoppede modstanderens trusler. Gevinst


Niels Peter03/11-22


Evans 2 - Varde 1  5 - 3


Søndag d. 30/10 spillede Vardes første hold mod Evans andet hold i 2. Division gr.3

Matchen spilledes i Vejle og endte desværre med et nederlag til Varde. Der trods flere gode stillinger i midtspillet måtte nøjes med at tage hjem med 3 point.

Ingolf blev den første der færdiggjorde sit parti, der endte remis, derefter spillede Michael Remis i en stilling, hvor det så ud til, at Michael kunne vinde en bonde, Men i stedet spærrede sin dronning inde, med træktvang og remis til følge. Hans Jørn kom i prøjsisk i store vanskeligheder mod sin modstander

Og måtte opgive partiet. Jan s parti blev hurtigt forfladiget og endte remis. Bjarne stillde i en nogenlunde lige stilling sit tåtn på d1 og et træk Tb8  - b2 betød tab af partiet for Bjarne. Jeg selv blev nedspillet af min modstande, idet jeg altfor optimistisk undlod at flytte min Se5 - f3, men derimod spille Se5 - g6. Poul ofrede sin dronning for et matangrb på sorts kongestilling. Heldigvis overså modstanderen redningstrækket e7-6 , spillede i stedet sd8-f7, Poul slog springeren og udækkelig mat. Gabor spillede meget aktivt på angreb, kom foran med en fribonde på D-linien i et tårnslutspil, men desværre ikke nok til at kunne vinde partiet, Remis.


Niels Peter13/08-22


I

Indtryk fra VM for hold +65 år i Italien.Anders og jeg deltog fra Varde på 5 mandsholdet Skvat.

Rejsen derned for 4 af os foregik med fly. Jeg havde aldrig fløjet med Ryan Air før, så jeg var skeptisk. Men til forskel fra vores øvrige skak kollegaer fra Danmark, som var med fly med mere traditionelle selskaber, så fløj vores fly næsten til tiden uden problemer, imens de andre måtte vente op til 10 timer i lufthavn før de var fremme på spillestedet. Og et dansk hold måtte simpelthen melde fra i sidste øjeblik pga. fly aflysninger.

I lufthavnen uden for Milano lejede vi en bil. Udlejningsfirmaet havde en mand til at bemande 4 kontorpladser, så først efter 2 timers tålmodig ventetid i varmen fik vi udleveret nøgler til vores bil, og kunne køre mod vores hotel, med air kondition slået til i bilen. Med google maps gik turen glat og vi ankom efter ca. 3 timer til vores hotel. Vi boede på et hyggelig familie hotel med god forplejning, morgen, middag og aftensmad. Vejret var strålende, om aftenen kunne vi sidde uden for under parasolen og analysere dagens partier samt nyde en fadøl. Om formiddagen ved 10 tiden vidste vi hvem vi skulle spille med, og vi sad ved svømmepølen og forberedte os på dagens kamp. Området var med smukt natur, hvor  der var mulighed for at cykle og gå ture. Der var en gammel bydel, som var interessant at studere.  I og med at vi var 5 mand på 4 mand hold, havde vi på skift fridag, som gav luft til at opleve området. Hver dag startede kampene kl. 15 og vi kunne så bagefter samles til aftensmad ved 19-20 tiden.

I 5. runde spillede vi mod Norge, hvor jeg med hvid spillede remis mod Oystein Johnsen.

1.e4, c5 2. Sf3, e6 3. d4, cxd 4. Sxd4, a6 5. Sc3, Dc7 6. Ld3, b57.a3, Sf6 8. 0-0, Lb7 9.De2, Sc6 10. Le3, h5 11. SxS, dxSc6 12. f4, c5 13. E5, Sg4 14. Le4, SxLe3 15. Lx Lb7, DxL 16. DxS, Le7 17. Se4, c4 18. Tfd1, 0-0 19. Df3, Db6 skak 20. Kh1, g6 21. Td7, Ta7 22. Tad1, Kg7 23. De2 Jeg tilbød remis og han tog imod. I flg computer har jeg lille fordel på + 0,45.

I 8. runde spillede vi mod kvinderne fra Letland. Jeg skulle møde Ingrida Priedite med rating  2022 . I forberedelserne fandt vi ud af, at hun spillede siciliansk, og jeg valgte at forberede mig med 2 c3 og spillede delvis på, at en remis ville være fint for holdet.

1. e4, c5 2. c3, d5 3. exd Dxd5 4. D4 Sf6 5. Sf3, Lg4 6. Le2, e6 7. Le3, cxd 8. Dxd4, Sc6 9. Da4, Le7 10. 0-0, 0-0 11. Sbd2, a6 12. h3 og jeg tilbød remis og hun modtog. Hun fortalte bagefter, at hun var skuffet over at  Danmark ikke kunne stille med et kvinde hold. Ud over kvindeholdet fra Letland var der kun et hold mere i gruppen over 65, hvorfor konkurrencen imellem dem ikke var stor.

 en rigtig god turnering i gode omgivelser med gode skakvenner fra Danmark.

 Hans Jørn

8/7-22


Hans J og Anders har deltaget i VM for hold over 65 år i Norditalien fra den 20. til den 29.juni i år. Vi dannede hold med to medlemmer af Århusklubben SK 1968: John Mortensen og Steffen

Cordes og endelig Holstebro Skakklubs Peter Husted. Vi var altså 5 spillere til 4 pladser, det giver 7 runder til alle og en ottende kamp til den bedst præsterende - den ære tilfaldt fuldt fortjent Steffen.

Som holdnavn valgte vi SKVAT, dannet af SK1968 og Varde og team, i længden måske ikke så morsomt endda...

Et andet dansk hold kalder sig Skakklubben af 2012 og bestod af fem spillere og en coach: Mogens Thuesen, Jens Kølbæk,....,....og endelig Steen Juel Mortensen.

20 hold deltog i gruppen for +65 (et tredje dansk hold nåede desværre ikke frem til start). Vi var seedet nr. 16, vores landsmænd som nr.11.

Vores bedste resultat kom allerede i første runde mod sjetteseedede Ungarn: 1½ - 2½.

Derefter mødte vi det lokale italienske hold fra Alessandria og vandt 3 - 1. Blandt andet vandt jeg mit eneste parti mod en mand uden elo-tal, og måske har det medvirket til min dårlige elo-score .

Derefter tabte vi, igen 3 - 1, mod et hold fra Steiermark i Østrig. På fjerdebrættet mødte jeg med de hvide brikker den hjertelige Konstantinos Pitzl:

1.d4,Sf6 2.c4,g6 3.Sc3,Lg7 4.g3,0-0 5.Lg2,d6 6.Sf3,c6 7.0-0,Sbd7 8.Lg5,h6 9.Ld2,e5 10.dxe,dxe - Peter Husted kommenterede i et af mine senere partier, at hvid ikke straks bør opløse spændingen i centrum -

11.Dc2,Dc7 12.Tad1,Sc5 - Konstantinos anså efter partiet, at a7-a5 er meget bedre - 13.b4,Se6 14.Lc1,Sh7 15.Lb2,Shg5 16.SxS,SxS 17.h4,Se6 18.e3,Ld7 med remistilbud

19.Td2,Tad8 20Tfd1,Lc8 21.c5,TxT 22.TxT,Td8 23.Se4,Sf8 24.Sd6,a6 25.a4,Le6 26.e4,h5 27.f4,Lh6 28.Tf2,b6 29.Kh2,f6 30.f5,gxf 31.exf,Lf7 32.SxL,KxS 33.De2,Sh7 34.Dxh+,Kg7 35.Dg4+,Kh8

36.Dc4,bxc 37.Dxc,Dg7 - Konstantinos opgiver dronningefløjen og blæser til kongeangreb. Jeg skal tage stilling til det sorte tårns truende indgriben, jeg tror nu, at Dc2 er det bedste træk,

38.Dc3,Td4 39.Lxc,Tg4 40.b5,Lf4 - tidskontrollen er overstået, og jeg trækker nærmest af tempo - 41.gxL,Txh 42.Dh3,TxD 43.KxT,Dg1...............52. hvid opgiver


først lige hele det andet danske hold: Mogens Thuesen, Jens Kølbæk, Poul Erik Nørgaard Olesen, Bjarne Sønderstrup, Chr. Volmer Nielsen og Steen Juel Mortensen).

Efter 4. og 5. runde, hvor vi først tabte til vores danske frænder 1 - 3 og derefter spillede 2 -2 mod et norsk mandskab, var der fridag, og vi pressede os alle 5 sammen i den lejede bil og besøgte Genova. Havnen bød på gamle pakhuse, luksusyachts, enorme krydstogtskibe  - og stimer af livlige fisk ved kajkanten.

Vi gik op i de gamle gader, som er meget seværdige og følger det bakkede terræn og giver plads til mange turister, spiste lidt let frokost,. indtog den daglige is og den mindst daglige caffè (espresso).Vel hjemme igen i Acqui Terme blev vi udfordret til en to runders lynmatch mod Skakklubben af 2012 - som vi overraskende vandt sikkert!

Vi vandt nu to kampe mod et irsk hold og England 2 og trak så i næstsidste runde 4 lettiske kvinder. De medbragte til hver match et lille lettisk bordflag: to brede mørkerøde  vandrette striber med en smallere hvid imellem. Det blev en jævnbyrdig match, selvom analyser om aftenen tydede på, at letterne kunne være mest tjent med resultatet 2 - 2.

Vi havde nu bevæget os opad i tabellen og skulle i 9. og sidste runde op mod et hold fra Berlin / Kreuzberg. De stillede kun med 3 mand - af private årsager, vist noget med et dødsfald i den nærmeste kreds - men alligevel blev det til et nederlag.

Dermed var vi, der var seedet 16, endt på 14. pladsen, mens 2012'erne forvandlede seedningsplaceringen som nr. 11 til en syvendeplads - akkurat uden for præmierækken!

Det var en lang rejse, men med mange gode indtryk: de italienske værter, svømmepølen i haven med plads til den lokale børnehave og de handicappede mænd fra et nærliggende "ospedale", den teltoverdækkede dansepavillon som var åben for  torsdag, fredag, lørdag og søndag aften, et par gode udflugtsmål: langs floden eller op gennem en tæt skov til et udsigtspunkt 200 højdemeter oppe.....

Hans j og jeg havde stor glæde af de andre på holdets skakkundskaber, både under analyser af spillede partier og forberedelser af sansynlige åbninger i kommende kampe, derfor også en stor tak til  Peter Husted, John Mortensen og Steffen Cordes, vores fortræffelige holdleder - og topscorer  på bræt 4 af alle tyve hold. Det var fuldt fortjent!Tilsidst et par billeder fra turneringen:
29/6-22


Varde spillere deltager i hold-VM for + 65-årige


Der har i  Acqui Terme i Italien været afholdt senior VM for hold, Hvor Hans Jørn og Anders deltog på holdet SKVAT . Holdet skvat´s spiller er: Peter Husted, Steffen Cordes, Hans Jørn. Anders og John Mortensen. Holdet blev seedet spm br. 16 af 20 startende hold. Holdet lå en overgang som nr. 11, men dumpede ned på 14. Pladsen efter at have mødt det tyske herrehold, hvor de tabte 2½ - 1½. Hans jørn scorede ialt 2½ point i 7 partier meden Anders scorede 3 point i 7 partier, hvilket er godkendt, idet flere IM og GM-blev mødt af holdet

Mere om turneringen, når Anders og Hans Jørn kommer hjem.

NPn


12/5-22


Under klubbens generalforsamling d. 26/4 blev følgende pokaler og præmier uddelt:

Klubmesterpokalen, som gik til Hans Jørgen – skarpt forfulgt af Anders
Kamppokalen, som gik til Jan for  at score 70 % i holdturneringen.
Skønhedspokalen, som gik Til Anders for sit parti mod Poul G. i forårsturneringen.

Partiet, som blev tildelt
skønhedspokalen samt indstillede partier til skønhedspokalen kan ses/gennemspilles ved at klikke HER


D. 18/3-22


Varde mod Nordre 2 i 2.div.

Sidste runde i 2. div. mod Nordre 2 blev noget af en gyser. Fra start lå vi nederst i gruppen, hvor 2 hold skulle rykke ned. Nordre 2 var også i fare zonen, men dem skulle vi bare slå, for at komme foran dem. Selv stillede vi med stærkeste opstilling, bortset fra Peter. Vores 3 øverste brætter sørgede for at vinde, efterfølgende kom 4 remiser og et enkelt nul på 8 bræt og vi var sikret at blive i 2. div. til næste år. Der var spænding til det sidste, hvor Bjarne og Poul stadig spillede. Poul havde låst modstanderens konge på nederste linie, så han ikke rigtig kunne komme videre, og skridt for skridt faldt modstanderens stilling sammen. Godt kæmpet, og til stor glæde for holdet. Derefter fik Bjarne ofret et tårn på en bonde og modstanderen kunne ikke afslå remis. Sejren var hjemme. I Varde fejrede vi sejren med en øl på Big Ben efter kampen.

Mvh Hans JørnD. 2/3-22


Varde2 - Jerne1  3½ - ½


Varde 2 - spillede mod Jerne 1 og fik en komfortabel sejr på 3½ - ½. Anders lagde ud med en sejr over sin modstander, Anders fik et stærkt angreb med en fribonde på 7. Række og en trussel med en afdækkerskak, hvilket fik modstanderen til at opgive, 1 -0. Jeg fik en lidt trukket stilling, men et fremstød i centrum, fik truslerne til at forsvinde og vi blev enige om remis 1½-½. Jan fik i en hollænder fuldstændig kontrol med ventrum og en tabt stilling for sin modstander 2½ -½. Alfred vandt ligeledes over sin modstander. 3½ -½. Resultatet betød at Varde 2 blev nr. 2 i sin gruppe. Varde 3 der spillede mod Evans, der blev nr. 1 kunne med en sejr på 2½ - 1½ over Evans, sikret Varde 1 førsteplasen, men desværre tabte de 4-0 (ærgerligt).


NPND. 1/3-22


Fredericia 2 - Varde1  5 - 3


Den udsatte kamp mellem Fredericia 2 - Varde 1 endte med et nederlag på 5 - 3 i Vardes disfavør.

Matchen startede med et hurtigt nederlag til undertegnede en overselse i en lidt trykket stilling, kostede en mat eller dronningen. 0 til Varde. Heldigvis kunne Leszek rette op på stillingen, idet han vandt en officer,  Derefter et dronningeoffer med udækkelig mat. 1-1 . Derefter spillede Ingolf remis mod sin modstander. 1½ . 1½  , men desværre, Bjarne måtte strække våben mod sin modstander et rundt nul.2½ - 1½. Michael fik et kraftigt angreb mod sin modstanders kongestilling, hvilken modstanderen ikke kunne finde et forsvar imod, så igen en pind til Varde 2½ - 2½. Hans Jørgen måtte afgive en officer til sin modstander, men fik 3 bønder som kompensation. Desværre var hans kongestilling for usikker, og et stærkt pres fra modstanderen, betød at endnu en officer gik tabt og dermed partiet. 3½ -2½. Anders Havde problemer mod sin modstander, der fik en bonde frem til A7 og en løber på g2, derpegede ned mod a8, men var spææret af en sort bonde på e4m som hvid ikke kunne få fjernet. Løberen på g2 blev byttet af og a-bonden slået, så remis 4-3. John stod længe til gevinst, men lavede flere fejl i slutspillet, så det blev et nul. 5 -3.

Resultat  var som den forventede score efter ratingtallene. Men der var stillinger til flere point.


NPN

D. 28/2 - 22


Hjemmekampen mod Springeren blev spændende. Der blev spillet gode spændende partier. Vi fik uafgjort 4-4 med alle kampe remis. Vores forventning var ca. 4,5 point til os ud fra rating.

Leszek stilling var i underkanten, men han fik remis. Gabor fik godt spil, men desværre rakte det kun til remis. Poul kom foran med en officer, men kom derefter til at stå dårlig, heldigvis fejlede hans modstander og kampen blev remis. Ingolf kæmpede bravt med en bonde foran, som han mente burde vinde, men blev desværre remis. Jeg selv fik en god overvægt med sort, med gode chancer. Men kunne ikke finde gevinsten, og tog en remis. Bjarne var foran med en bonde, men kunne ikke vinde, så også remis. Michael stod i underkanten, men fik med gode træk god modspil. desværre havde modstander også en god fidus og kampen endte også remis. Anders kæmpede i et spændende slutspil mod en ung mand. Anders var en bonde bagud, men klarede også remis.

Vh Hans Jørn
D. 20/2-22


Varde Skakklubs bestyrelse har besluttet at aflyse coronarestriktionerne i klubben.
D. 3/2-22


Varde 2 - Esbjerg 3  4 - 0


Varde 2 fik fuldt hus mod Esbjerg med en sejr på 4 - 0, hvilket teoretisk betyder, at Varde stadig er med i oprykningskampen, Varde 3 skal tage mindst 2 point fra Nordre og vi skal vinde 4 .- 0 mod Jerne. Alt i alt gode odss. Niels Åge startede med at vinde over sin modstander 1-0. Derefter kom Michael 2-0. Jan vandt hurtigt en bonde i åbningen , som blev efterfulgt af en kvalitetsgevinst, og en bondegevinst mere, hvorefter modstanderen opgav 3-0. Jeg ville spille aktiv, hvilket betød en dårlig stilling, dog med en fribonde på e6. E6 bonden viste sig at være afgørende, da modstanderen ikke spillede nøjagtigt nok. 4 -0.

Jans pg mit parti kan ses på hjemmesiden.


NPN

D.½ -22

Varde 1 - Haderslev   3 -5

Med næsten fuldt hold, og kun en reserve mødte vi Haderslev. Jeg håbede på 4-4, hvilket også var vores forventning i forhold til ratingtal, men desværre måtte vi nøjes med 3 point. 6 spillede remis og 2 tabte. Leszek, som på første bræt mødte hård modstand, måtte afgive et point. På anden bræt kæmpede Gabor bravt med en bonde mindre, men ulige farvede løber og fik efter en del træk hevet en remis hjem. På 3. bræt var Poul presset. Modstanderen havde til sidst 2 bønder helt nede på 2. og 3. række og Poul måtte smide håndklædet i ringen. På 4. bræt spillede Ingolf med eri temmelig åben kongestilling men samtidig angreb. Han spurgte mig om han måtte tage remis forholdsvis tidlig i kampen, hvilket jeg accepterede. Selv spillede jeg med sort en god kamp, og fik bygget en god stilling op. Men desværre kom der en del afbytning, og da han tilbød remis, vurderede jeg at stilling var meget lige og svær at vinde, hvorfor jeg tog remis, selvom jeg havde betydelig mere tid end ham. Bjarne spillede en god solid opstilling, men også han vurderede, at det var svært at vinde, hvorfor han også tog remis. Benny kæmpede som sidste mand med en bonde mindre. Heldigvis havde han styr på slutspillet og fik remis. Anders stilling rakte heler ikke til mere en remis.

Heldigvis ligger vi 1,5 poing foran de 2 nederste i gruppen, som også har spillet 4 runder, så tror på vi kan blive i gruppen også til næste år. Vh Hans  Jørn
D.12/12-21


 Varde 1 -  Århus Skolerne 2   3-5

Efter Skolerne/Århus 2 flere gange prøvede at få udsættelse for 2. divisionskamp.  Fik vi spillet kampen i dag. De mødte op med et svækket hold, hvor vores forventning i forhold til rating var at vinde 5,5-2,5. I stedet tabte vi 3-5. Kun Michael kæmpede sig til en sejr. Ingolf og Gabor tog en hurtig remis. Anders tog også remis, men ville have kæmpet videre, hvis han havde været opmærksom på, at hans modstanders ratingtal var betydelig lavere, end han forventede. Jeg selv stod godt, og synes jeg havde en fordelagtig stilling, mod en svækket kongestilling. Desværre blev det afviklet, og jeg valgte at tage remis med lige bønder og en løber mod en springer. Jeg burde nok også have investeret lidt mere i kampen og spillet videre. Leszek satsede i en lige stilling på at spille bønder frem på kongefløjen, hvilket desværre gav svækkelser og et angreb der ikke rækkede. Poul og Niels Peter tabte også. Leszek og Niels Peter meddelte begge ved kampstart, at de ikke var helt raske, og derfor ikke spillede optimal.

Mvh 

Hans Jørn
08/12-21


Varde skakklub afholdt i går d. 7/12 en hurtigturnering med i alt 9 tilmeldte. Der blev spillet i alt 5 runder med en betænkningstid på 15 minutter til hver spiller pr. parti. Hans Jørn blev suveræn vinder af turneringen med ialt 5 poit tæt fulgt af Anders som nr. 2 med i alt 4 point. Turneringen skulle være afviklet ved hjælp af DSU´s turneringssystem, men grundet tekniske problener, måtte Hans Jørn og John gribe tilpapir og blyant for at lægge rinder fr. 2 - 5, hvilket bevirkede at planlagte 6 runder blev skåret ned til 5 runder.

Resultat kan ses ved at klikke på dette link  Varde julehurtigturnerin 2021


D. 8/12-21

Varde skakklubs efterårsturnering 2021 er nu afsluttet. Hans Jørn Vandt turneringen med ialt 5 point tæt fulgt ag Lrszek og Anders med i alt 5 point. Leszek startede turneringen flyvende med 3 gevinster i de første tre partier. I fjerde parti måtte han dog indkassere et nederlag til den senere vinder af turneringen Hans Jørn. Et nederlag mere i sjette runde gav plads til Anders, der nu havde mulighed for at vinde efterårsturneringen med en gevinst i

syvende runde over Hans Jørn. Desværre for Anders ebbede partiet ud i en remis og førstepladsen til Hans Jørn

 

D. 8/12-21


Referat 2. Divisionkampen Skanderborg 2 - Varde 1


Varde indkasserede et nederlag på 2½ - 5½ i kampen mod Skanderborg


Varde tabte matchen mod Skanderborg 2½ - 5½, men klarede dig sig bedre end det forventede resultat på 2-6. Varde stillede grundet 4 afbud ned et reservespækket hold, hvorfor resultatet er acceptabelt. Dog havde Varde stillinger, som hvid de var blevet udnyttet kunne have givet 1 - 2 point mere. Hans Jørn overså en kombination, der ville give Hans Jørn en meget fordelagtig stilling. Valgte et andet træk og tabte. Niels Peter havde stærk fordel mod sin modstander og kunne have spillet på gevinst. Valgte det sikre, remis. Nicolaj og Bjarne fik begge remis, medens Anders slæbte sig til et helt point. Sjovt nok var det de 4 ældste spillere der tilkæmpede sig pointene

NPN


01/11-21


Forsøg på et referat i anden divisionskampen Varde 1 – SK1968 3


Varde vandt sin første kamp i 2. Div. Mod SK 1968 3 med cifrene 5 – 3


Vardes første hold spillede i går søndag mod SK 1968 tredje hold  i det første opgør i DSU´s divisionsturnering, hvor Varde spiller i anden division.

Michael  Fik lidt heldigt en remis  idet hans modstander fik et stærkt angreb, hvor SD1 – e3 ser ud til at afgøre partiet til SK¨s fordel. Lykkelig vis blev der valgt evig skak ½ -½.

Ingolf spillede energisk mod sin modstanders 4½ bonde spil i kongeindik. 4½ da derblev spillet f3 og senere g4. Desværre endte bråvallaslaget med et tab af 2 bønder for Ingolf og partiet var tabt 0 -1


Hans Jørn´s modstander tilbød afbytning af det ene tårnpar, hvilket Hans Jørn tog imod, og samtidig betød, at Hans Jørn kunne får en fribonde. Dette var afgørende for spillet,Modstanderen kunne ikke forhindre fribondens fremmarch mod forvandlingsfeltet, hvilket kostede modstanderen si t sidste tårn og partiet. 1-0


Anders var kommet i kløerne på Michaels modstanders datter, der i en volgagambit fik fra narret Anders to bønder og spillet 0 -1


Benny s modstander fik efter et par unøjagtighder fra Bennys side i midtspillet en bonde, men da modstanderens merbonde var en dobbeltbonde endte partiet med remis ½ -½


Bjarne  fik med sort  i en sicilianer tiltusket sig en bonde og senere endnu e bonde samt en stærk fribonde i  H linjen, der kun kunne stoppes ved at modstanderen ofrede materiale 1-0


Leszek`s modstander spillede hårdt på angreb, hvilket leszek afværgee ved lan rokade, hvor modstanderens konge ikke fik mulighed fo r at rokere ( kunne rokere kort, men ingen bønder på  kongesiden  )  Efter en del forviklinger hvor leszek vandt en officer, fik modstanderen konge jaget op på b4 og skak dronning opgav modstanderen 1 - 0

Gabor fik med hvid sat en bonde på d6 samt en fribonde (merbonde i a-linjen, hvilket så ud til at være afgørende, men modstanderen forsvarede sig  godt og længe så det ud som om partiet ville ende remis, idet Gabor ikke fandt det afgørende 37 træk Db5. Stillingen var dog so god at kampen endte med gevinst for gabor, der også var den sidste, der fik afsluttes sit spil 1 -0

Partierne kan gennemspilles og analyseres her

NPN


5/11-21


Referat holdkamp Varde 2 - Varde sydjysk holdturnering gr. 2.

Varde 2 - Varde 3  3-1


Vi (varde2 skulle i gruppen spille mod Varde 3, hvilket syntes at være en ooverkommelig opgave, men af bitter erfaring, vi præsterede at tabe til vores tredie hold, skulle opgaven, at vinde opgøret tages seriøst.

Andet holdet stillede op i næsten stærkeste opstilling, afbud fra vores førstebræy Michael Christensen, betød atvi fik Jan på vores fjerdebræt, hvorved vi svækkede tredieholdet, da jan er førstebræt på dette hold.

Andet holdet vestf Anders, Niels Peterm Mikael Langager og Jan, for tredieholdet spilleSven, Bent, John og Ole.

Sven overså, at Anders kunne ofre en officer på kongestillingen og dervd f et vindende angreb 1-0

Jeg havde sort mod Bent, der er en svær modstander at vinde over.

I et spansk parti fik jeg på et tidspunkt en fribonde på d3 efter tårnafbytning. Efter nogle unøjagtigheder fra Bents side, Kunne det ikke undgås at fribonden blev aktiveret og Bent opgav 1-0

Mikael´s parti mod John kom næsten ikke over remisgrænsen, hvilket også blev resultatet ½-½. Det samme kan siges om partiet Jan - Ole Ligeledes remis.  

NPN


Link til Partier fra opgøret

14/08-21


"Kære klubmedlemmer!!

Vi håber at vi får et normalt skak år, og vi er sikre på at alle længes efter dette.

Derfor skal I vide at klubben starter ti d.24.aug.kl 19 hvor opgaven er at finde vores lokaler, bræt og brikker, vores kaffekopper...og hvor det er muligt at tilmelde sig til efteråret klubturnering (sidste mulighed er søndag 5.sept.).

Der følger nu indkaldelse til GF den følgende tirsdag:Generalforsamling i Varde Skakklub.

Tid: kl 19 ti d.31.aug i klubbens lokale på Lykkesgård skolen.

Dagsorden:

1.  Valg af dirigent 

2.  Formandens beretning

3.  Regnskab

4.  Valg til bestyrelsen. På valg er Anders 

     John og Peter 

5.  Indkomne forslag - frist for indsendelse af forslag er 21.august.

6.   Evt


Mvh anders/bestyrelsen

23/06-21


Senior DM i Løgumkloster med 4 deltagere fra Varde Skakklub


Hermed en noget forsinket beretning fra senior-DM.

Der var oprindeligt 5 deltagere tilmeldt fra Varde skakklub, men grundet helbredsmæssige årsager valgte den ene at trække sig.

De fire deltagere var: Anders, Niels Peter, Hans Jørn og Bjarne, Bjarne, der var den første tilmeldte boede på Højskolen i Løgumkloster, der også var spillestedet, Medens vi (tre) fik tilbudt et sommerhus med plads til fem samt forplejning på højskolen - morgenmad. Sommerhuset viste sig at være en villa med to badeværelser spisestue og opholdsstue, så der var god plads. Der var ca. 10 min. gang til højskolen. Søndag d. 30 maj ankom vi til Løgumkloster, fik pakket ud og gik derefter til højskolen, hvor første runde skulle starte kl. 18,30. Efter tilmelding , aftensmad, hvor det viste sig at der var to spisesale, 1. For de, der boede på højskolen og 1 for os, der ikke boede på højskolen, spisesalene lå dog i forlængelse af hinanden. Første runde endte med 2-2 til Varde.

Jeg vandt mit parti  mod, viste det sig, vores bordfælle Claus Pakmor, Hans Jørn og Bjarne spillede remis med deres modstandere. Anden runde Varde  1-3. Hans Jørn og Bjarne holdt remis. Jeg blev nedspillet af en 2000 spiller. 3. Runde 2½ - 1½ Hans Jørn og Anders vandt deres partier, Bjarne spillede remis. Jeg tabte i et parti hvor jeg både havde gevinst, 99% remis og lavede det eneste træk, hvor jeg kunne sættes mat (selvmat).

4. Runde 2 -2. Hans Jørn og Bjarne remis, Jeg vandt. 5. Runde Varde 1 - 3 Anders og Jeg spillede remis mod vore modstandere. 6. Runde Varde 3 - 1. Ander, Hans Jørn og Bjarne vandt, jeg tabte, da jeg byttede om på to træk. 7. og sidste runde Anders og jeg spillede mod hinanden, remis. Hans Jørn og Anders fik begge remis mod deres modstandere 2 -2. Resultatet betød for mit vedkommende og til min overraskelse, at jeg fik en  tredie præmie i min gruppe.

Formiddagstimerne  ( vi skulle først spille kl. 1) gik med cykelture i omegnen samt en udflugt til findestedet for guldhornene samt sightseeing i Møgeltønder. For mit vedkommende en enkelt tur over grænsen for proviantering. Der var ligeledes fra arrangørernes side arrangeret to udflugter med meseumsbesøg. Alt i alt et godt arrangement,hvor man traf en masse hyggelige mennesker, fik lært et par nye kortspil (aftener i sommerhuset) og spillet skak, Jeg kan anbefale, at du overvejer at tilmelde dig senior DM i Ålborg der afvikles i januar -februar 2022, såfremt du opfylder kriterierne.

Niels Peter Nisse


Se enkelte billeder fra vores ophold (Klik her )

  

17/2-21


Peter Heine Nielsen fortæller om sin skakkarriere i en udsendelse på  radio R4DIO

Link til DSU

Link til radioudsendelsen


29/1-21


Fredagslyn- 4 online GP


Jan spillede for fjerde gang med i onlibegrandprix-turneringen. Denne gan opnåede han 4½ point og dermed nr.24 ud af 44 deltagere. Ratinggennemsnittet for hans modstandere var 2004. Grandprixturneringen slutter fredag d. 5 februar, hvor de 4 ettere og de 4 toere spiller om grandprixmesterskabet.

Der indbydes ligele til en online Fischerturnering over 9 runder med en betænkningstid på 5 min. + 2 s.  fredag d. 12 februar  

Links til resultater fra Grandprixturneriingen

Link til tilmelding Fischerturneringen

Link DSU online


23/1-21


Fredagslyn- 3 online GP


Jan Schou deltog endnu engang i Grand-prixturneringen s 3- runde med et resultat  4 point ud af 9 og opnåede at blive nr. 37 ud af i alt 52 deltagere. Næste og sidste runde spilles fredag d. 29. Januar.


 Du kan se resultaterne her


16/1-21


Fredagslyn- 2. online GP


Jan Schou rykkede op på ranglisten i DSU´s online grand prix turnering, da han i anden runde blev nr. 21 ud af 52 deltagere. I alt opnåede han 5 point ud af 9 mulige og delte 17-21 pladsen, men desværre med dårligste korrektion


 Du kan se resultaterne her

Husk at runde 3 spilles fredag d. 15 og at du stadig kan nå at tilmelde dig.

Link til turneringen09/1-21


Fredagslyn- 1. online GP


Jan Schou har endnu engang deltaget i en af DSU-s hurtigturneringer. Dennegang blev han nr. 32  ud af 45 deltagere- Jan opnåede ialt 3,5 pint ud af 9 med et ratingtal for modstanderne på gennemsnitligt 2014.

 Du kan se resultaterne her

Husk at runde 2 spilles fredag d. 15 og at du stadig kan nå at tilmelde dig.29/12-21


DSU baghjulsturnering 2020


I ovennævnte turnering deltog Jan Schou-Jørgensen, der blev nr. 34 med 4,5 point ud af 11. I alt deltog 48 spillere.

Referat fra turnringen kan ses her


29/12-20


Resultater fra Fredericia Juleturnering 202024/12-20


lektor

villy lauridsen

ådalsvænget 1

6800 varde


vrlauridsens@gmail.com

29919481


vedr. børne/ungdomsskak


så vidt jeg kan se opererer klubben ikke med skak for børn og unge. det er for mig at se ærgerligt og uden perspektiv.

jeg har selv en klægt, der godt kan lide at spille skak. han har klaret sig fint i "skoleskak".

christian har ingen at spille skak med, så vi forsøger på denne måde at skaffe et par gutter/gutinder at spille med.

er det ikke muligt, at I kan sprede budskabet i klubben, så måske et par unge mennesker kan kontakte christian og lave en aftale om et parti skak  f.eks. i weekemderne. +det kan udmærket foregå hos os.


friske skakhilsner

villy


Uddybning

p.g.a. christians andre aktiviteter (fodbold og boksning) er han desværre altid optaget mandag,tirsdag og torsdag.


det jeg håbede på var at et af jeres børn/børnebørn måske kunne lave en skakaftale med christian, så de kunne mødes privat, når det kunne passe ind. evt. i weekenden.


masser af julehilsner

villy23/12-20


DSU solhervsturnering


Resultater fra solhvervsturneringen kan ses her

Jan Schou-Jørgensen deltog og opnåede at blive nr. 33 med 12 point af 21 mulige samt  et slutratingtal på 1820.

Referat kan ses her

 

11/12-20

 Dette må være relevant for vores seniormedlemmer


Seniorskak - Nyhedsbrev december 2020

Herning, d. 7. december 2020.Kære Seniorskakspiller!


På baggrund af at der netop i dag (7. december) er indført nye restriktioner af myndighederne med henblik på at bekæmpe coronaepidemien, kan det forekomme noget optimistisk at beskæftige sig med afviklingen af Senior-DM 2021.


Jeg har på forhånd afstået fra at forsøge at få arrangeret Senior-DM i den sædvanlige termin i skolernes vinterferie i februar 2021.


Der er imidlertid et vist håb om, at der vil ske en forbedring af situationen i løbet af foråret, og det er derfor med stor glæde, at jeg kan oplyse, at Vagn Lauritzen/Skakklubberne i Løgumkloster og Tønder atter har påtaget sig afviklingen af Senior-DM; det vil – hvis myndighederne tillader det – ske i perioden 30. maj – 5. juni 2021 på Løgumkloster Højskole, som to gange tidligere har været rammen for nogle fint afviklede turneringer.


Prisen for ophold, helpension, festmiddag, kaffe og turneringsindskud vil være ca. kr. 4.000,- .


Officiel invitation vil fremkomme på Dansk Skak Unions hjemmeside i marts 2021.


Desuden kan jeg oplyse, at Bjarne Sønderstrup/Aalborg Skakforening meget venligt har inviteret til Senior-DM 2022 i Aalborg i uge 8 (20.- 26. februar).


Med venlig hilsen


Steen Juul Mortensen

Seniorchef , e-mail: seniorskak@skak.dk

Tlf. 23 32 47 39


Twitter

Facebook

Website03/12-20


Gabor vandt efterårsturneringen


Efterårets klubturnering sluttede ikke uventet med at Gabor med 6½ ud af 7 point vandt turneringen. Gabor ønskes hermed en stor tillykke med sejren. Anders blev med 5½ pont nr. 2 og Michael med 4½ point nr. 3. Også tillykke til dem Desværre blev afslutningen af klubturneringen en lidt tam forestilling, idet covid19 epidemien forhindrede socilt samvær mellem spillerne. Det at spille i to adskilte lokaler uden mulighed for at følge med i de andres stillinger og spil er en hæmsko. Jeg vil håbe, at restriktionerne vil blive løsnet til forårsturnering 2021.

13/11-20


Evans 3 - Varde2: 1½ -


Vardes andet hold gæstede igår Evans tredie hold. Vardes andet hold var stærkt svækket, idet kun én (Anders)

Fra andet holdet kunne spille, istedet deltog 3 reserver. Jeg stod en overgang noget klemt, men nogle små unøjagtigheder, kostede min modstander en springer for to bønder, og da der samtidig var mattrussel opgav min modstander. Varde 1 -0, Kim, der spillede fjerdebræt havde en god stilling, men en gaffel kostede Kim en offiver, og da spillerne kort tid efter pakkede sammen, troede jeg, at Kim havde tabt, MEN Kim havde fået tilkæmpet sig 3 bønder for officeren, og havde fået et kraftigt modspil  ½ - ½. Alfred havde fået etableret et kraftigt angreb mod hvids kongestilling, men overså desværre en taktisk vending. Varde 0. Anders fik mere og mere pres på sin modstanders F. Bonde. Presset kostede modstanderen en officer og partiet Varde 1-0.

Klik her for Anders og mit parti

npn11/11-20

Varde 3 - Esbjerg 3: 2½ -


Varees 3. Hold i A-rækken spillede igår tirsdag hjemme mod Esbjerg med resultatet Varde 2½ mod 1½, Sejren kunne dog være blevet 3½ - ½, idet Poul hurtigt kom en officer foran, men desværre grundet manglende rutine senere måtte afgive officeren og være tilfreds med remis. John tog en hurtig remis. Bent brugte megen tid, og tilbød derfor modstanderen remis i en for Bent fordelagtig stilling. Min modstander mente, at han kunne vinde en officer, Men røg ind i en udækkelig mat.


npn


De spillede partier kan ses her


10/11-20Divisionsturneringen 2. Div. Gr.3  Skanderborg 2 - Varde 1   5½ -" Så kom vi i gang med 2. division gruppe 3!

Skanderborgs spillested var i en afdeling af Skanderborg Sygehus, og vi blev fordelt i to grupper, men kunne i et tredje rum følge 6 af partierne

på en skærm.

Hans Jørn og vi tre reserver spillede bl.a. mod Jonas Bjerres far, Tavs, og humøret steg, da Jan vandt en officer fra den lokale mand! 1-0

Niels Peter spillede solidt med de sorte brikker ½-½, jeg ligeså på kongefløjen, men så var den gal på dronningefløjen.

Hans J var en bonde nede og spillede desuden mod løberparret, men så fik han mobiliseret sin a-bonde og vandt en løber - men med kun to bønder mod fire ar der ingen gevinstchancer. ½ - ½. Altså 2 - 2 på de nederste brætter!

Derimod hinkede det på de øverste fire: Poul så syner og måtte ned, Bjarne så ikke en fiks vending der ville have besejret holdleder Henrik Svane, Gabor angreb i desperation, men mistede bønder. Kun Leszek klarede remis, og resultatet blev derfor 5½ - 2½, meget tæt på det forventede resultat."

Anders


Jeg vil lige skrive lidt om mit parti jeg havde hvid mod Peter Rasmussen på 7 bræt vi spillede slavisk Peter vandt en bonde i åbningen men jeg fik meget udvikling for bonden efter 13 træk havde jeg udviklet alle mine brikker han havde også fået sine brikker i spil han flyttede sin dronning ud af c linjen da jeg Truede med en aftrækker med springeren så han stillede den på b4 men der stod den heller ikke godt så jeg havde efterfølgende slag på hans springer på f6 så kunne han slå med G-bonden eller løber og jeg havde e5 med officer gevinst han rokerede og sprællede lidt efter nogle flere træk måtte han give op 

Jan


Se partiet på hjemmesiden27/10-20


I anledning af regeringens sidste udspil må også Varde Skakklub have en ny Corona-politik.


Vores hovedkreds, Sydjysk HK, har den 24.10. meldt ud, at 4-mands kampene kan afvikles under overholdelse af de gældende forskrifter,

bl.a. "hvis der er ikke er andre i lokalet". Med andre ord: vi kan tirsdag aften spille vores lokalopgør, Varde 2 mod Varde 3. Efter min mening

må der være plads til to tilskuere.

Hovedkredsens bestyrelse har også besluttet, at mesterrække 2.'s kampe i runde 1 og 2 - og endvidere mesterrække 1.'s kampe i runde 2 udsættes indtil videre.


DSU ved Poul Jacobsen har også meldt ud og forsøger, at blæse lidt håb ind i os skakinteresserede. Han beder om gode forslag til, hvordan vi bedst muligt sikrer aktivitet i klubberne, og han citerer

Skanderborg Skakklubs kasserer, der ser den mulighed at spille 8-mandskampe i flere rum i samme bygning (eller selvfølgelig i flere bygninger).


Det får mig til at foreslå, at vores klubturnering fortsætter som planlagt, første gang med runde 5 den 3. november, således at de 4 kampe spilles i vores sædvanlige lokale og de 3 andre kampe i lærerværelset på 1. sal

- alternativt kan disse 3 kampe spilles hjemme hos enkelte medlemmer. Det er jo så heldigt, at der er toiletter i begge etager og kaffen kan jo også fordeles.


Angående udekamppen for vores førstehold i Skanderborg søndag den 8. november ser vi tiden an, men jeg vil snart tage kontakt til klubben i Skanderborg for at høre, hvad de forestiller sig.


Angående den udsatte kamp fra i søndags, kan jeg oplyse, at 2/3 af divisionskampene blev spillet og 1/3 som vores udsat.


mvh anders 
 09/08-2020


Indkaldelse til

Generalforsamling i Varde Skakklub  tirsdag den 1. september 2020


Dagsorden:


!. Valg af dirigent

2. Formandens beretning

3. Regnskab

4. Valg. På valg til bestyrelsen er Benny og Niels Peter

5. Uddeling af pokal(er) - i år kun kamppokalen – og gaver til årets runde fødselarer

6. Indkomne forslag, som indsendes senest 10 dage før GF

7. Evt.


Mvh bestyrelsen / Anders


23/04-20


Til klubbens medlemmer


Vi synes det er på tide lige at sende jer et lille livstegn fra skakklubbens bestyrelse.

Vi holdt den 21. april 2020 bestyrelsesmøde, hvor vi drøftede klubbens situation her under Coronakrisen.

I tidens ånd foregik dette udenfor i Anders´ have og med behørig afstand mellem os bestyrelsesmedlemmer.

Vi har som følge af Coronakrisen set os nødsaget til at træffe en række beslutninger om klubben, som ingen af os bryder os om:

Forårsturneringen afbrydes, således at der ikke sker afvikling af yderligere partier.

Resultatet af de spillede partier bliver indberettet med henblik på rating heraf.

Der udpeges ingen klubmester for indeværende sæson.

Vores weekendturnering aflyses.

Generalforsamlingen udsættes indtil videre.

Klubben holder lukket frem til første klubaften i den kommende sæson – forventeligt den sidste tirsdag i august.

Vi håber på jeres forståelse for situationen og de trufne noget triste beslutninger.

Vi vil informere jer, når der sker nyt – næste gang i forhåbentlig mere positiv retning.

I er naturligvis alle meget velkomne til at kontakte os, hvis der er noget i vil spørge om eller drøfte med os.

Hav nu et godt forår og en god sommer – og pas godt på jer selv og jeres omgivelser.


Mange hilsner fra

Benny, Niels Peter, John, Anders og Peter09/03-20


De glade oprykkere


19/2-20


Bjarne Meldgård Rasmussen . Hans Jørn Andresen og Niels Åge Christensen deltog i seniordanmarksmesterskabet 2020 spillet i Løgumkloster. De deltog alle i +65 gruppen med ialt 54

Deltagere. Bjarne opnåede en flot 3.die plads med en score på 5 point samt en ratingfremgang på 108,  nr. 2 også scorede også 5 point, dog  med en lidt bedre korrektion. Hans jørn fik 3½ point og Niels Åge 1 point. Bjarnes partier kan ses ved at følge linket ” partier”Gråsten - Varde 3 - 5


Matchen startede forfærdeligt, idet Michael satte et tårn i slag og hurtigt tabte.


Selv kom jeg helskindet ud af visse åbningsvanskeligheder, men spillede efter et remistilbud videre.

Løber til mig mod Springer - og bønder på begge fløje - skulle være fordelagtigt for mig, men alle mine bønder stod på den sorte felter, og jeg tabte en vigtig bonde - og tabte.


Hans J spillede mod vores gamle kending. Guido Heinemann, der fik stor fordel med en springer for to spredte bønder.

Men Guido satte springeren over styr, og dermed var stillingen trods alt   ½ - 2½.


Poul havde også de sorte brikker, men efterhånden en fri a-bonde, han var dog ikke i stand til at befri sin konge, så det endte med

remis ved evig skak.


Vores fire hvide partier gik vores vej: Leszek fik bundet en fjendtlig hest på a-linjen og mens sort forsøgte at redde

denne hest, indkasserede Leszek et par vigtige bønder.


Gabor spillede også flot skak, angreb med fuld musik, og det endte med begge tårne til sort mod den hvide dronning, men med to bondepar til hvid og to enkelte bønder til sort.

Gabor skakkede behændigt rundt med sorts konge og sikrede sig i en gunstig stilling den ene enlige bonde - og spillet var ude.


Peter var tilfreds med sit parti, hvor hans egen hvidfeltede løber kunne snige sig rundt på brættet, uden at sorts sortfeltede løber kunne blande sig.

Sort måtte aflevere en kvalitet, og efter den store afbytning var han fortabt.


Bjarne, der ligesom jeg var oppe imod en meget lavere rangerende modstander, stod presset, idet sort havde en stærk fremskudt bonde.

Imidlertid fik Bjarne løbet sin egen c-bonde løbnet i Dronning, og det lykkedes ham derefter at neutralisere den sorte fribonde.

Til sidst havde han dronning mod tårn, og vi kunne dermed rejse lettede hjem med den hæderlige sejr på 5 - 3.


Vi har nu et forspring til de to forfølgere Alssund og Horsens på minimum 5 p., idet Alssund kun fik 4 - 4  i sin kamp.


vh anders03/12-19
varde 1 - springeren 2: 5½ -
Et resultat som vi er meget tilfredse med!


Leszek har studeret en variant i kongegambit og fik et forrygende spil mod Aage Søndergaard. Heraf kan man lære, at forberedelser er nyttige.


Derefter blev mange partier remis: Bjarne, Hans J og Jan med de sorte brikker, mens Poul havde mere besvær - og vist med hjælp af en overseelse fra modstanderen - med sin remis. Selv kom jeg dårligt af sted  med hvid, men min modstander kunne ikke omsætte sit pres til gevinst.


Michael havde ikke glemt sit temperamentsfulde spil på Grønland, han ofrede en officer for tre bønder og en ødelagt sort rokade.


Til gengæld havde sort løberparret, og kun takket være en sort overseelse fik hvid overtaget.


Også Gabor sled sin modstander op, han pressede gennem hele partiet: også en flot præstation!
mvh anders
Endnu et nederlag til Jerne.
I forrige runde spillede Varde 2 mod Jerne 1 Og Tabte med 2½ - 1½-


Både Alfred, Sven og Jan formåede at få remis hjem i ders partier medens Jeg ( Niels Peter) måtte indkassere et o mod Dennis Munksgaard efter flere oversete chancer for enten remis eller gevinst. Tirsdag aften skulle vi så igen møde Jerne ved deres 2. Hold. Sven måtte desværre hurtigt ned mod sin modstander, Jan spillede dersfter remis og kort tid efter spillede Alfred remis, Jeg sad så som sidste mand, syntes jeg kunne vinde en bonde, så at modstanderen kunne ofre et tårn og åbne for min konge, Men så desværre ikke en efterfølgende så desværre to nederlag til Jerne (1½ - 2½ og 1 - 3) ærgerligt !!
03/12-19
Varde 1 - Haderslev   7 - 1
" Den gode start på sæsonens Mesterrækkekampe fortsatte smukt i søndagens opgør mod Haderslev 2.


Benny spillede mod en (sød) dreng på en 11 år, som ikke kunne stille noget op mod 70 års rutine. Benjamin vandt godt nok en bonde, men løb så ind i en binding der kostede en officer


- og senere partiet.


Bjarne indvaderede sin modstanders stilling via h-linjen, og da den vigtige bonde på e6 faldt, truede alverdens ting, til sidst en mat på b8.


Min egen modstander undgik dronningafbytning, han havde en bonde på c4, men undlod at angribe min på c5, som kunne støtte en meget aktiv springer på d6.


og efter længe at have brugt en hel del tid, lavede han et hurtigt træk - og tabte derved en officer, og partiet.


Peter spillede med de sorte brikker ikke særlig aktivt: han er jo ikke vant til at bestille noget om søndagen..... men remis kan bestemt også bruges, idet vi nu førte


3½ mod ½ p.
På de fire øverste brætter spillede Gabor med sort aktivt og godt - jeg tror han har opgivet at arbejde på gården den dag, hvor han også skal spille skak - det var godt for selvtilliden og


godt for holdet at se ham vinde i sikker stil.


Hans Jørgen stod meget aktivt længe, efterhånden vandt han også med tårn og dronning et par løse bønder - og til sidst partiet.


Leszek havde tanket selvtillid ved at vinde tirsdagens hurtigskakturnering i klubben og spillede med stor energi. Til sidst opstod en stilling, hvor han i et tårnslutspil havde en ekstra enlig bonde


- men var det nok? Det var det ihvf. i søndagens kamp!


Poul, der blev sidst færdig, havde i midtspillet en løber mod en springer, men var den mere værd end denne? Han var desuden nede med en bonde, og senere opstod et interessant


dronningeslutspil, hvor Poul havde en enlig g- og a-bonde mod modstanderens tre sammenhængende bønder på dronningfløjen. Haderslevmanden var vist ikke aggressiv nok, og med denne sene remis


havde vi vundet kampen 7 - 1, en dejlig stor sejr.
Vi fører nu rækken med 2 p ned til de andre stærke hold i mesterrækken: Alssund, Springeren og Horsens."
vh anders


29/10-19
"Varde 1 mod Evans 3:  5½ -
Ikke noget strålende resultat, idet vores forventede score var tæt på 7 - 1 !
Gabor så frisk ud, da han ankom - nu i bil - men han spillede med sine egne ord som en idiot.


Han arbejder nu hos en moderne mælkeproducent i Toftnæs, som har en malkerobot til 64 køer på én gang.


Der skal to mand til at betjene denne robot, og Gabor havde morgentjans i går, så...


Han tabte efter et stort fejltræk til Max E, vores gamle kending, men lover bod og bedring - og et bedre arbejdsskema


til vores næste kamp (i Tønder).


Niels Peter var også hurtigt færdig og vandt over Evans' ottendemand, ligesom Benny også i sikker stil besejrede nummer syv.


Bjarne havde hvid, men fik en presset stilling, som også tabte til sidst.
Og da Leszek 'kun' opnåede remis, var glæden hos Evanserne stor, for 2½ p va


 20/12-17


Holdkamp Varde 1 - Tønder 1   4½ -


"Vi stillede kun med Michael som reserve, så vi var fortrøstningsfulde og nok sikre på en pæn sejr.

Vi opnåede også mange gode stillinger, jeg stod selv aktivt og godt mod en tidligere sønderjysk mester, nu netop fyldt 85 år, men stadig en solid spiller,

Benny stod aktivt, og Hans Jørn havde en bonde og to tårne mod to tårne, men dette parti endte i et kendt remisslutspil med tårn og bonde mod tårn.

Benny tog remis og jeg lavede et elendigt træk, min fordel var væk: det var 3 remiser. Gabor spillede et tilsyneladende interessant parti, angreb hvids kongestilling og skulle samtidig parere hvids trusler i centrum og på sin egen kongefløj, nå, det blev også remis.

Bjarne stod med de sorte brikker forfærdeligt og måtte ned. Mens Peter og Michael kørte gevinster hjem i sikker stil - flot! Stillingen var nu 4 - 3 til os.

På førstebrættet havde Poul fordel, men da den forduftede, kunne han ikke styre sig og fik en meget svær og sikkert tabt stilling.

Undervejs tiltrak det elektroniske ur sig en uheldig opmærksomhed: sorts, dvs. Tønderspillerens ur hejste den sorte fane i stedet for at lægge ½ time til. Vi gik, fejlagtigt viste det sig senere, ud fra, at uret kunne lægge 30 sek. til pr. træk, så jeg gav mig til at stille (vistnok på det samme ur) 26 min. til sort og 35 min. til hvid og 30 sek. pr. træk. MEN da sorts tid er nede på ca. 30 sek., indser sort, at hans ur vist stadigvæk ikke lægger tid til. Nu er gode råd dyre, men turneringslederen (og jeg) spørger spillerne, om de vil enes om remis, og det gør de så.

Jeg ser i tabellen over mesterrække 1 at resultatet endnu ikke er godkendt...så vi skal nok i retten alle sammen."
4/12-17


Holdkamp  Bov 3 - Varde 1  4½ -

"I søndags fandt den anden kamp i mesterrække 1 sted, nærmere bestemt i Bov.

Resultatet 3½ - 4½ var tilfredsstillende og meget tæt på det forventede.

Poul havde trukket sin 'Angstgegner', Henrik Svane, men angreb tilsyneladende ufortrødent. Det samme gjorde Gabor, som altid, selvom han havde de sorte brikker. De opnåede begge remis, og Gabor har nu passeret ratinggrænsen 2000: tillykke!

Hans Jørns satsede på at forfremme en enlig c- bonde, og måtte værge for sig på sin egen kongefløj, det kostede en springer, men i denne kritiske og vel for Bov fordelagtige stilling tilbød deres mand remis.

Bjarne havde en lidt luftig stilling og 'ofrede' et tårn på f3, men hvid tog ikke tårnet men en anden løsgående let officer. Bjarnes tårn måtte så retirere, og hullerne i hans stilling var ikke blevet mindre: han måtte ned.

Anders spillede med sort en forfærdelig åbning : 1.e4, c5 2. b4, b6 og manglede hurtig en bonde. hvid fandt helt sikkert ikke det bedste, men sorts svagheder bestod, og da hvids hammer endelig faldt, var det lidt en lettelse, så jeg hviskede til min modstander: Jetzt sind meine Leiden zum Glück zu Ende!


Heldigvis spillede Peter med de hvide brikker vidunderlig og meget logisk skak, sort havde en varig svaghed i sin bondestilling, og da Peters konge trængte frem i hullerne, var gevinsten hjemme.

Vores to reserver klarede sig godt, Michael spillede med en hvidfeltet løber mod sorts sortfeltede, havde også en bonde eller to: en flot gevinst!

Jan stod passivt, men kæmpede til det sidste og måtte derfor med i den sidst afgående bil mod Varde og omegn"

vh anders
29/11-17

Holdkamp Varde 1 - Springeren 2  3½  -  4½


" Holdkampene i mesterrække 1 startede d. 19.november, hvor vi fik besøg af Springeren 2.

Gabor var rykket op på førstepladsen og startede aggressivt i sit parti med de sorte brikker, og fik vredet en mindre fordel ud af sine anstrengelser:

to enlige fribønder på dronningefløjen mod en bonde mindre på kongefløjen, en løber og to tårne mod springer og to tårne. Hvids konge ilede til hjælp, og hvis hvid havde byttet det ene tårn af,

havde det vist kun givet remis, men 0 -1 blev det. Hans Jørn spillede i italiensk åbning gambitten b2-b4 i 4. træk, men både hans og Bjarnes parti kom ikke ud over remisgrænsen.

Anders spillede ikke særlig godt mod hovedsponsoren for Sondex Cup, Aage Søndergaard Nielsen, som valgte fransk med de sorte brikker, og da Anders undlod at gardere sin løber på e3,

fik han en rigtig dårlig stilling med en bonde mindre. Umiddelbart efter gjorde Aage en endnu værre fejl, så 1-0 blev det (sikke noget hø).

Mikael spillede solidt med de sorte brikker, hvad hans holdkammerater eller kunne være nervøs for, for hvor meget spiller Mikael egentlig?

Michael spillede i vanlig aggressiv stil og stod godt, men kom til at mangle tid, så de tog remis.

Niels Peter stod også solidt, men manglede efterhånden 1-2 bønder, som til allersidst gjorde udslaget. Dermed endte kampen med et knebent nederlag til os på 3½ - 4½, idet Mikael til sidst blev rendt over ende og også Jan tabte:det så slet ikke dårligt ud, men han spillede for passivt, idet et par af hans officerer valgte at isolere sig i højre hjørne, som om de ville være så tæt på æsken med brikker som muligt... "


vh anders21/11-17


Holdkamp Varde 2 - Springeren 3   2- 2


Årets første holdkamp i A-rækken gruppe 2 Springeren 3 - Varde 2 endte uafgjort 2 - 2. Jeg vandt ret hurtigt mit parti  efter et fejltræk fra min modstander. Niels Aage tabte sit parti efter efter en kongeudflugt  fra sit udgangspunkt på e8 over f7 for tilsidst at ende sit liv på b8. Bent opgav, desværre i en remisstilling, hvilket kunne være sværtt at se. Men døm selv. Bent hvid: Kb1, Dd1, Tc8, Lg2, bh2,g3, f4, c2, a2, a3  Sort: Te1, Lc3, Dc5, Kh7, bh6, bh4, bf7, be6, bb4 Hvid trækker og holder remis. Michael  overså en bonde i åbningsspillet,men fik sig kæmpet tilbage, og endte med at vinde partiet


14/10-17

Varde skakklubs jubilæumsfest 2017

Efter dagens aktiviteter med foredrag og simultanspil, var der om aftenen inviteret til middag med taffelmusik og efterfølgende motion på dansegulvet. Der var kræset op med oksefilet, kylling i svøb 0.a, samt vin ad libitum under middagen. Anders underholdte med et uddrag af Varde Skakklubs historie suppleret af Bjarne, medens Peter og Allan leverede taffelmusikken med indslag fra Benny og Anders. Der var også til lejligheden blevet fremstillet en del sange til afsyngelse under middagen. Ved kaffen kom John med en Quiz, der voldte hovedbrud for en del af deltagerne. Ingen havde alle spørgsmålene rigtige, Men 5 havde kun et forkert svar.

Efter middagen blev der spillet op til dans, Hvor Peter og Allan med assistance fra Sunes kæreste, der påtog sig at synge til dansene. Kl. ca. 24 sluttede den festlige aften med den traditionelle (skuld  gammel venskab …)9/10 - 17


"Referat fra 90 års jubilæets eftermiddagsseance d. 30/9-17.Stormester Sune Berg Hansen holdt indledningsvis et rigtig interessant foredrag om de mentale forhold, der kan spille ind i forbindelse med afviklingen af et parti. Den mentale forberedelse er vigtig, herunder med hensyn til reaktionen, hvis man får gevinstchancer mod en stærkere spiller. Dette illustrerede Sune ved visning af sit parti fra en nyligt afviklet landsholdsmatch mod Armenien, hvor Sune på 1. bræt havde klar gevinststilling mod verdensranglistens nr. 2 - Aronian. Sune havde på forhånd indstillet sig på at spille på gevinst, men havde ikke i tilstrækkelig grad forberedt sig på, hvordan han ville reagere mentalt, hvis han fik gevinststilling. I en stilling med flere vindende fortsættelser fik Sune, hvad man kan kalde mental gummiarm, og blev efter en slap fortsættelse, der ikke var specielt vanskelig at beregne, pludselig udsat for et afgørende modangreb med tab til følge. Denne oplevelse var så til gengæld en god ballast i et senere parti mod en anden verdensklassespiller - tjekken Navarra, som Sune ligeledes demonstrerede, med gevinst i overbevisende stil.


Efter foredraget fortsatte Sune med simultanforestilling.


Følgende 12 spillere deltog i simultan mod Sune Berg Hansen d. 30. september: Michael med Sebastian og Benjamin, Ole, Jørgen, Anders, Bjarne, Gabor, Flemming,

Poul, John  og Leszek. Og da antallet ikke var så stort, spillede Sune hvert andet parti med hvid hhv sort. På afstand kunne jeg se, at Leszek med de sorte brikker vandt en bonde, men hvid havde en irriterende løber på h6, og da hvids hvidfeltede løber slog på f7, mistede Leszek materiale, da han ellers ville blive sat mat af de to løbere alene! Om Gabor sagde Sune efterfølgende, at han godt kunne mærke, at han var en stærk spiller og at hans spil bar præg af Gabors østeuropæiske opvækst. Kun Poul, som vist ellers var kommet en bonde bagud, fik kompliceret spillet og opnåede som den eneste remis.

Alle andre måtte ned med nakken: 11½ - ½ til Sune."

19-9-17


Vedrørende besøg fra Flensborg d. 21. Oktober 2017.


Følgende medlemmer stiller op mod de besøgende fra Flensborg: Niels P, Peter, Benny, Jan,

Poul, Anders, Bent og Michael C.  Du kan stadig nå at deltage. Kontakt Anders.06-09-17

"Som nævnt i klubbens efterårsplan får vi lørdag den 21. oktober besøg af Flensborgklubben af 1876.

Vi starter kl. 12 med en bymatch, sandsynligvis er vi otte værter mod otte gæster, men alle er velkomne til at være med.

En del af vores gæster taler eller forstår dansk!

De sidste gange har vi spillet to partier mod samme modstander vist med ½ times betænkningstid til hver.

Imens byder vi på kaffe og kage og sikkert også en øl.

Så følger et kulturelt indslag, vi planlægger at vise dem Minibyen, og endelig spiser vi sammen hos Kong Svend."


vh andersKære klubber, Esbjerg, Jerne og Grindsted!

I anledning af vores klubs 90 års jubilæum får vi besøg af Sune Berg i vores klublokaler på Lykkesgårdskolen,

indgang fra parkeringspladsen på Abildvej.

Han vil tale om skak og også spille simultan mod 15 til 30 spillere, så I inviteres hermed til at være med.

Det koster ikke noget, men hvis der er alt for mange interesserede, sammensætter vi en passende blanding af spillere fra byen og de 4 klubber.

vel mødt og venlig hilsen

Anders09/08-17

Tirsdag d. 8. Afvikledes en hurtigturnering med ialt 10 deltagere fra klubben. Betænkningstiden for partierne var 5 min. + 3 sek. tillægstid for hvert udført træk.

Slutstillingen blev: - hvor der dog manglede to runder - blev at good old Benny som den eneste fik 6 p, mens Bjarne, Hans Jørn og Gabor nåede 5 p. Derefter Anders 4½, Jan 3½, Michael 3, Niels P 2, Ole 1 og John 0. Gabor skal have tak for dette nye gode august - initiativ!


6/5-17


Varde skakklubs weekend emt 2017 er opstartet. Første runde blev afviklet med gode resultater for de medvirkende vardespillere: Anders og Poul vandt begge deres partier i mestergruppen. Poul stod noget trængt, men det hjalp da modstanderen overså en officer. Anders byttede modstanderens dronning med en officer. I gruppe 1. Spillede Jan remis og jeg vandt. Gruppe 2, hvor der deltager 3 fra Varde vandt Ole efter at have vundet en kvalitet medens Åge tabte til John. Første runde i gruppe 1 var ikke uden dramatik. Lars Wisler, Grindsted påpegede at modstanderen ikke overholdt sin noteringspligt hvilket var medvirkende til tab af partiet  for Lars. Turneringsledelsen har afgort partet som remis. Afgørelsen er indanket for turneringskomiteen


Niels Peter


13/3-17

" Alssund 1 - Esbjerg 2   7½ - ½ p.

  Evans 2 - Ribe              6½ - 1½ p. 

  Varde 1 - Evans 3         5½ - 2½  

Som I kan se, ville en sejr på 8 - 0 have sikret os oprykning til 2. division, men det var vi ikke i nærheden af.

Mikael med sort stod  tidligt dårligt - og måtte ned. Benny  byttede med de hvide brikker sorts 'kongeløber' mod tårnet på a1 og stormede frem.

Hans løber på h6 stod sikkert og aggressivt med bonden på g5 i ryggen - men også indespærret. Men til sidst trængte han bl.a. vhja. en farlig bonde på d6 ind på syvende og ottende

række. Anders fik langsomt gang i bønderne på den sorte kongefløj i hollandsk, og good old Helge Nielsen valgte at give springeren for de farlige e- og f- bønder.

Gabor spillede sikkert og fik lokket den fjendtlige dame (en femme fatale?) på afveje, noget der kostede sort en springer.

Steen, som var tilbage efter ferie, fik splittet Bjørn Laursens bønder ad, og i et slutspil med bønder og to tårne på hver side udspillede han sin modstander.

Bjarne spillede - udefra og overfladisk set - en begivenhedsløs remis, mens Hans Jørn for en gangs skyld kom i problemer og måtte aflevere en kvalitet uden nogen som helst kompensation.

Endelig stod Poul aktivt fra starten, modstanderens konge blev holdt midt på brættet og blev der bastet og bundet og til sidst overmandet.


Det er nærliggende at fremhæve Gabors fine indsats, han spillede alle 7 kampe og scorede 6½ p. Og ratingtallet er nu klubbens næsthøjeste!"02/03-17


Tirsdag d. 28. Febr. Blev der afviklet en lille hurtigturnering med 4: runder og 15 min. betænkningstid Desværre var der kun 7 der mødte op, heraf 2 nye gæstespillere  (Emil og Hjalte).

Resultatet: Poul 3½ , Bent, Niels Åge og Niels Peter 2½, Ole 2, Emil og Hjalte 1

27/2-17


Evans2 - Varde 1  5 - 3


Den meget vigtige kamp mod rækkens førerhold fra Evans tegnede fra starten ligeså vanskelig som forventet, idet Vejleholdet stillede i vistnok stærkeste opstilling.

Derfor var det en meget glædelig ting, at Niels Peter på bræt 8 fik sin frygtindgydende modstander, den listige Helge Poulsen, tidligere Kolding, til at forcere for vildt: 1 - 0 til Varde.

Poul stod ganske solidt på førstebrættet, men flyttede så sin konge frem istf tilbage, og Henrik Svane opdagede omend først  i anden omgang den ødelæggende kombination.

Hans Jørn var oppe imod Thomine Stolbjerg - Rohr, som spiller på det danske kvindelandshold, og han fik brug for alle sine evner, idet Thomine som hun betroede ham helst flytter sine brikker fremad og kun fremad!

Remis fik også Gabor, som i vanlig stil komplicerede og skabte chancer - i øvrigt for femte gang med de sorte brikker. Men hans unge modstander parerede truslerne, og Gabor har dermed (kun) 5½ af 6 p.

Bjarne stod lidt presset og mistede en kvalitet for en bonde, men hans springer stod centralt og solidt, og Jørgen Aaskov gav derfor kvaliteten tilbage og afviklede til et tårnslutspil, hvor Bjarne havde 3 sammenhængende bønder på kongefløjen mod Aaskovs ligeledes 3, hvoraf dobbeltbønder på f-linjen. Bjarnes opgave var nu at afvikle kongefløjens bønder og så holde remis mod en enlige sorte a - bonde. Det lykkedes ikke.

Anders satsede med de hvide brikker i siciliansk ved at rokere modsat af sort, men det kneb med at buse frem på kongefløjen, og da efterhånden sorts tre tungeste officerer havde taget opstilling på a- b- og c-linjen, var resultatet givet.

Jan spillede åbningen fint, men Christian Dahl fik konsolideret sig, Jan spurgte mig, om han måtte tilbyde remis, men jeg ved ikke, om han fik det gjort. Efterhånden kom modstanderen længere frem på brættet, og det endte i et slutspil, hvor Jan havde en springer og 3 sammenhængende bønder mod tårn og 2 bønder, en stilling der nok var til at holde, også pgra Jans konges gode placering - men altså ikke holdt!

Benny spillede et fint parti, overfaldt på nærmest brutal vis den hvide dronningefløj og stjal tidligt et par bønder. Langt senere havde hvid indhentet lidt af det tabte og opnået et slutspil med tårn og 2 bønder mod tårn og 3 bønder.

Alle bønderne var isolerede, og som Benny sagde: kunne han ihvf ikke tabe, og sørme om ikke han vandt vhja sin farlige c-bonde!

3 -5 var ikke noget dårligt resultat, men jo heller ikke det vi havde håbet på, og vi er nu nede på tredjepladsen, dog kun ½ p efter Alssund, der dog har rækkens svageste hold i syvende og sidste runde."

vh anders
31/01-17


Varde 1 - Esbjerg 2   7½-½


" En stor sejr over naboerne fra Esbjerg: 7½ - ½ , men alligevel ikke alverden over den forventede score...

Vi havde Mikael og Niels Peter på bræt 7 og 8, og de gjorde det som sædvanlig godt. Niels Peter forærede godt nok sin modstander en hel løber, men senere kunne han puffe en farlig fribonde frem - og så var det tabt for modstanderen.

Da Steen havde slidt sin modstander op, stod det 6½ - ½ til os, men Poul havde også en bonde og ville ikke hjem lige med det samme, og som Esbjergs holdleder sagde, så er Lars Husum også kendt for at skyde til og med den sidste patron.

Desværre ser det svært ud for os at holde andenpladsen: Alssund som vi tabte til i sin tid, vandt en kæmpesejr over Tønder og har to lette modstandere tilbage.

Vores chance består i at klare mindst uafgjort mod Evans 2 og så indhente dem i sidste runde, hvor de har en sværere modstander."

vh anders17/1117

"Varde - Tønder  5 - 3

var en tilfredsstillende sejr mod Tønder, som dog gjorde god modstand.

Ret hurtigt stod det 3-0 til os:

Gabor undlod at rokere med sort, og da hans modstander ikke brugte sin betænkningstid særlig meget eller godt, røg der helt fortjent en kvalitet med en total blottelse af hvids tilbageværende brikker til følge…

Steen pressede med de tunge officerer, havde tidligt fået 'foræret' to bønder, og da hans konge var i sikkerhed på h-linjen, var det slut.

Mikael havde vist på papiret den svageste modstander, og afviklede da også sikkert til et vundet slutspil med to ekstra bønder.

Bjarne stod ' forfærdeligt', begge løberpar var på banen, men Bjarne manglede en bonde og senere to. På nabobrættet kunne han se, at sort havde de samme problemer som han selv med sine brikker!

Poul og Hans Jørn stod vist lige hele tiden og remiser blev det til. Dermed var stillingen 4 -2.

Anders spillede mod Caro Kann, sort rokerede langt, og så skulle der rulles op: a3 -a4...en dum fejl som kostede en løber for 2 bønder. Sort forsvarede sig godt med det solide springerpar, men i begyndende tidnød og nervøsitet røg den ene springer - et heldigt ½ p.

Benny havde den bedste åbning og midtspil, men i slutfasen spillede hans unge modstander gode og stærke træk, så det blev også remis.

Viljen har vi til at sejre, og kan vi blive ved med at stille næsten fuldt hold hver gang, skulle 2. pladsen være til at nå."


vh anders17/1-17

Stouby - Varde 2: 6½ -

Endnu et sviende nederlag til holdet, der stadig rammes af mange afbud til udekampene.

Det så ellers lyst ud, idet Ole Sørgede for det første resultat, med gevinst over sin modstander.

Derefter blev det remis til Jørgen. Herefter kom nederlagene på stribe. Niels Aage gik efter bonderov, hvilket kostede en officer og partiet. Flemming forsøgte at holde stillingen lukket, Men modstanderen fik åbnet stillingen, vandt kvalitet, der senere blev vekslet til et tårn, hvorefter Flemming opgav. Min modstander spille løberspil. E4-e5, Lc4-Sf6, d4. Jeg kendte ikke åbningen, og blev trængt længere og længere tilbage. John tabte en bonde, hvilket var afgørende i slutspillet. Alfred og Bent måtte ligeledes se nederlaget i øjnene. En trøst er det dog, at det var det forventede resultal  6,45- 1,55


Niels Peter


12/12-16

Horsens - Varde 1: 2- 6


 " Med fire sejre og fire remiser blev det en flot sejr over Horsens: 6 - 2!

Horsens var svækket af afbud og vi stillede i stærkeste opstilling. Desuden havde Gabor forlangt kamp på alle brætter, efter mottoet: "Det er ingen picnic!"


Benny vandt meget hurtigt mod en modstander, der vist var svækket af bygang, mens Peter med de hvide brikker beherskede en stor del af brættet,

men stillingen var nærmest symmetrisk, så det blev remis.

Selv stod jeg med de sorte brikker presset, og værre blev det, da en dronningemanøvre til b6 måtte annulleres tilbage til d8. Hvid fandt dog ikke de stærkeste træk og efterhånden var stillingen lige, da hvid i begyndende tidnød troede, at sorts dronning var udækket - hvad den ikke var.

Gabor spillede igen et stærkt parti - som den dreng dog kan! - han investerede 1-2 bønder i at holde den sorte konge på midten af brættet, og sort måtte ned.

Steen stod presset, med mange brikker på brættet, men forsvarede sig stædigt og klogt: remis.

Hans Jørn, som under sin uddannelse har boet og spillet skak i Horsens, og Bjarne opnåede i lige stillinger også remis.

Poul, klubbens nestor, vandt en kvalitet og spillede selvfølgelig videre, for som han sagde: "Tabe kunne jeg ihv f. ikke", og ved ½ femtiden var holdets vigtigste og afgørende sejr hjemme."


vh anders23/11-16


Referat rd.2. Mester1

"Den anden holdkamp i mesterrække 1 gjaldt Alssund,der havde vist stor styrke ved at spille 4 - 4 mod stærke Horsens, og de mødte

også op med 3 stærke udlændinge: en syrisk læge, Jwan Bakr, som længe kun stod lige mod Bjarnes stærke spil, men negligerede Bjarnes  to-tre remistilbud og til sidst også fik en afgørende

fribonde.

Steens og Gabors modstandere var fra Asserbadjan, sønnen Rauf og faderen Mubaritz Muntuzov, især Gabors parti var meget seværdigt: han havde en farlig hvidfeltet løber på b7 der bl.a. sigtede mod et urokeret hvidt tårn på h1, og da modstanderen opstillede en grim trussel mod b6, parerede Gabor ved at spærre mod truslen på b6 med en springer på b4...der kunne slås. Jeg synes, vi skal bede Gabor gennemgå partiet engang, som han til sidst vandt i et slutsil med to tårne og 2 sammenhængende bønder mod dronning og 2 enkelte bønder!

Steen spillede meget bedre end sidst mod den unge og hurtigtrækkende Rauf, i følge Gabor havde han flere gode muligheder men i partiet trængte modstanderen ind i stillingen og vandt.

Benny spillede solidt og iderigt, opstillede trusler mod fjendens kongestilling, der kostede denne en bonde, og til sidst havde Benny gevinststilling med ensfarvede løbere og 3 bønder mod 2.

Vi stillede med tre reserver: Søren, der ret tidligt sikrede holdet det første (halve) point, mens Niels Aage ret tidligt solgte en vigtig bonde og dermed senere tabte partiet, en skæbne der også overgik Bent, som vist spillede tilfredsstillende og dermed retfærdiggjorde, at familien måtte undvære ham en eftermiddag i sommerhuset.

Jeg selv spillede et i og for sig jævnbyrdigt parti, som til sidst skulle afgøres i en stilling med min aktive springer og 5 bønder mod en ret passiv løber og 5 bønder. Jeg valgte en helt forkert plan og bekræftede dermed Bennys tese om, at jeg ikke spiller godt når jeg kommer direkte fra torsdag-fredag-lørdag i København.

Resultatet blev hermed 2½ mod 5½, som ikke er langt fra det forventede resultat."


vh Anders


23/11-16

Med afbud fra en ferierende Hans J og rekonvalescenten Peter var der blevet plads på vores førstehold til Mikael og Michael.

Ribe havde efter nedrykningen fra divisionen sidste år mistet en del gode spillere, vist de to øverste, så de var til at snakke med, og vi vandt

en meget tilfredsstillende sejr på 5½ - 2½.

Poul spillede vistnok en god/frisk åbning, men så lod han e5 bonden i stikken og var derfor mere end tilfreds med modstanderens remistilbud. Udefra betragtet havde han med hvid en underlig stilling med en uudviklet kongefløj og en åben og fremrykket dronningefløj...

Steen tabte ret hurtigt og klagede over en hård hverdag med overarbejde og smerter: han må hjem og pudse sin kamppokal og tænke på hvad han formår!

Benny havde den forholdsvis nemmeste modstander og vandt efter en spændende åbning en løber og let partiet.

Bjarne stod presset, men da Ribemanden satsede på et både oplagt og farligt kongeangreb, overså han en mat i bunden.

Gabor spillede ikke sit sædvanlige vilde spil, men styrede ind i et slutspil med 2 tårne mod 2 tårne, men med en bonde i overskud og sled til sidst far Leimand op.

Rart at se, at Gabor også mestrer det tålmodige spil.

Mikael og debutanten Michael spillede ret lange partier, vist uden de store åbne chancer: to halve til dem.

Længst spillede jeg selv, fik med de hvide brikker mere og mere terræn, dominerede bl.a. de hvide felter, værst for sort var nok hans sortfeltede løber, der var næsten helt lukket inde af egne bønder. Efter at have vundet en kvalitet og åbnet f-linjen var det en smal sag at trænge ind med de tre tunge officerer.

vh Anders
29/9-16

Fredericia skakforening indbyder til Fredericia hurtigskak, en del af SGP. Link: indbydelse


25/9-16

Varde siakklub stiller hold i mesterrække 1, mesterrække 2 og B-rækken gr. 2. Altså 2. 8 mands hold og 1 4 mands hold. Spilledatoer og modstandere kan ses ved at følge disse links: Mesterrække 1  Mesterrække 2   B. Rækken gr. 2 NB: står modstanderen til højre i tabellen er kampen en hjemmekamp. Til venstre en udekamp


04/09

Besøg i Flensborg


Lørdag d. 3. September var 5 fra klubben på besøg hos vores venskabsklub i Flensborg, hvor den traditionelle match skulle afvikles. Dagen i Flensborg startede med en byrundtur i den gamle bydel

(Rum- und Zucker - Tour). Rundturen tog ca. 2 timer.Herefter tog vi til klubbens spillested, Hvor matchen skulle afvikles. Hver spiller skulle spille 2 partier mod samme modstander og betænkningstiden var 45 min. Pr. Parti. Resultatet blev: Poul Grydholt 1½ - ½, Bjarne Rasmussen 1½-½, Anders Christensen 1½-½, Søren Nyborg Jensen 1 - 1 og Niels Peter Nissen 2 - 0. Ialt blev matchen vundet af Vardespillerne med 7½ - 2½. Runde 1 blev vundet med cifrene 4 -1, 2. Runde 3½ - 1½. Efter matchens afvikling, var der arrangeret middag. Under den vellykkede middag overrakte vor formand Anders en lille precent på klubbens vegne til vores venskabsklub. Kl. Ca. 20.00 kunne vi drage mætte både af middagen og en velarrangeret dag hjem.


24/8-2016  

Varde sommerskak lakker mod enden og her er Sommerturneringens sidste resultater: Bjarne - John 1-0 og Anders - Bjarne 1-0.


Det betyder, at Poul har 4 points og skal møde Benny, der har størst ratingfremgang - 20 - i et hurtigparti om mesterskabet, hvilket sker på mandag.
01/07-2016


Resultater Varde sommerskak:


Anders-Benny  ½ - ½.  John - Benny  0 - 126/6-16


I Varde sommermesterskab har Poul Grydholt spillet Mod Niels Aage med resultatet 1 - 0
18/06-16


En lille turnering Varde Sommerskakmesterskab, som Niels Aage er initiativtager til bliver afviklet henover sommeren


Første rundes resultater er:

Bjarne 0 - Poul 1

John 0,5 - Anders 0,5

Benny 1 - Niels-Aage 0

resultaterne af de øvrige runder vil kunne ses på hjemmesiden under home/ bemærkninger. deltagerne fortsat vil få direkte besked.


Niels-Aage02/5-16


Varde Weekend EMT 2016 Var en succes for Varde spillere. Ud af syv deltagere fra Varde, var de 5 blandt præmietagerne

Årets udgave fandt sted i den sidste weekend i april og med deltagelse af 20 skakspillere fra hele landet, heraf de 7 fra Varde

Vindere i den øverste gruppe blev Anders Christensen, Bjarne Rasmussen og Poul G. Jensen, alle med 3 points og alle fra Varde Skakklub!

Vindere i gruppe 2 blev Børge Schrøder og Guido Heinemann, fra hhv. Haderslev og Bov Skakklub, begge med 3½ p.

Den tredje gruppe blev vundet af den unge Albert L. Petersen fra Allerød, mens Niels A. Kristensen og John Callesen, begge fra Varde, blev nr. 2 og 3.

En fjerde (penge-)præmie tilfaldt i denne gruppe Jeppe Højland fra København, som havde den største rating-fremgang, dvs. scorede mest i forhold til sit styrkemæssige udgangspunkt.

Det skal også nævnes, at der ud over Guido deltog en anden tysk statsborger, nemlig Stephan Millgramm. Begge spillere kommer fra Flensborg Skakklub og vidner således om det venskabelige forhold, der er blevet opbygget gennem 5-6 år mellem de to klubber i Varde og Flensborg - og deres medlemmer!"


Resultater og stilling Klik  HER26/4 - 16


Varde Weelend har ved tilmeldingsfristens udløb ialt fået 20 tilmeldste deltagere, der er opdelt i 2 grupper a 6 mand samt 1 gruppe med 8 spillere. Den øverste gruppe ( mestergruppen ) har et gennemsnitligt ratingtal på 1964, medens gruppe 1 har 1744 i gennemsnit og gruppe 2 et gennemsnit på 1451. I alt deltager der 7 spillere fra Varde medens de øvrige såillere kommer fra andre klubber.Turneringen starter op på fredag  og turneringstabellen kan ses ved at klikke HER


23/4-16


I turneringen om Grindsted bymesterskab deltog to spillere fra Varde (Niels Peter Nissen og Niels-Åge Christensen  i gruppe 2.Turneringen, hvor der var,20 spillere opdelt i 3 grupper, blev overraskende vundet af Lars Wisler, der i gruppe 1 besejrede favoritten Dennis Muksgård i sidste runde og sluttede med 4½ point, Dennis Munksgård opnåede 4 point. Gruppe 2 blev vundet af Flemming Ormstrup med 3½ point, Rene Poulsen, Jerne blev nr. 2 med 3½ point og Niels Peter Nissen og Helge Nielsen fra Vejle,delte ¾ pladsen med 2½ point. Niels Åge blev nr. 5.


Resultater følg dette link  Grindsted bymesterskab        Referat fra turneringen


12/3-16


Varde 2 -Kolding 1: 3 - 5


Syvende runde i mester 2 spilledes i Esbjerg og endte med et nyt nederlag. Jørgen  sikrede sig ½ point  efter et kompliceret parti. Kim kunne ikke klare presset og tabte. Alfred havde en god stilling, men partiet blev remis. Flemming måtte erkende et nederlag efter et par unøjagtige træk. Jan tilkæmpede sig ½ point. Jeg havde længe lige spil, overså et gevinsttræk, hvor jeg kunne vinde mindst e´n bonde,  spillede derefter for unøjagtig og røg ind i en udækkelig mat. Niels Åge remis. Også var der Ole tilbage, i en håbløs tabt stilling for Ole, gik modstanderen i en selvmat og Ole blev dagens helt med et helt point. Dermed sikrede vi os plads nr. 7 og var udenfor nedrykningsfare, troede vi, Men Ribe der der mødte Viby i 2. Division tabte, og dermed rykker der 3 fra hovedkredsen ud af 2. Division og 2 ud fra mesterrække 2. Nr. 7 og nr. 8, så næste år spiller vi i A-rækken.

NPN


03/03-16


Varde 1 - Springeren 2: - 5½ -


Syvende og sidste runde i

> mesterrække 1 tegnede længe godt for vores hold: Hans J busede på med

> de sorte brikker, men det så lidt luftigt ud og blev ret hurtigt > remis.

> Peter havde en stilling som sort i Kongeindisk, som skulle være god -

> men partiet kom ikke ud over remisgrænsen.

> Benny fik en angrebsstilling med et tårn på en nærmest åben h-linje og

> en truende hvidfeltet løber på b3: en flot gevinst. Anders' modstander spillede for passivt efter en

> ellers gunstig åbning for hvid, men med et hvidt tårn på h1 og kongen  på g1 var der pludselig mat på g2:  bang!

> Nu stod det 3 - 1, men for at overhale vores modstander, Springeren 2,  måtte vi kun afgive yderligere ½ p. Det 'sørgede'  Mikael for i et  parti, hvor han ellers stod mægtigt.

> Bjarne opbyggede en mere og mere aktiv position, som vandt til sidst,

> Steen endte i et slutspil med en bonde mere, men med S og L mod to  løbere.

> Poul, som var flyttet væk fra middagssolen, fik efterhånden  eftermiddagssollys i stedet - og ikke rigtig fordel.

> Det blev altså til 3 gevinster og 5 remis'er, et udmærket resultat, > men altså et helt point for lidt.

> Oprykkerne blev Haderslev 2 og Springeren 2, mens Horsens rykker ned

> fra 2. division: en svær modstander til næste år!"

>

2/2-16


Stouby - Varde 2:  6½ -


Varde 2 mødte i 6. Runde Stouby. Vi var godt klar over at de ville blive en hård nød at knække. De 3 øverst brætter var folk omkring 1900 i rating – en over 2000. Vi fik da også kun 1 1/2 point med derfra.

Flemming stod med hvid længe rigtig godt  - han havde vundet en kvalitet, men kom under et hårdt pres og måtte afvikle til tårn mod to løbere samt 4 bønder hver - 0

Niels Peter tabte med sort  en bonde i starten og blev derefter presset tilbage på banen og måtte opgive. Niels Aage mistede også en kvalitet som til sidst gjorde udslaget – 0. John prøvede med en kongeindisk opstilling, hvor han forsøgte at redde den sorte løber fra afbytning. Det kostede et træk for meget. 0

Bent spillede godt og forsigtigt, og han stod til gevinst, da han overså en gratis springer., og så vendte initiativet .0

Ole var sikkerheden selv, men han kunne ikke udnytte sit pres til mere end remis.

Alfred  spillede et parti som bølgede frem og tilbage. Så vidt jeg kunne se havde begge gevinstchancer undervejs. Tilsidst turde Alfred ikke spille på gevinst trods materiel overvægt – han havde for lidt tid og modtog remistilbud.

Kim var i samme situation som Ole – han havde initiativet, men kunne ikke finde mere end remis.

JC


31/1-16


"Ny sejr til vores hold i mesterrække 1.

Denne gang over Haderslev 2, denne klubs 1.divisionsreserver, som blev besejret 5 - 3, et resultat som sønderjyderne kunne være bedst tjent med.

Mikael fik hurtigt en overlegen stilling, hvor alt pegede ødelæggende mod sorts kongestilling: Bang!

Niels P spillede sort mod kongegambit, der hører til hans kernerepertoire. Hvid ofrede tidligt en officer og måtte også ned: 2 - 0.

Steen havde med hvid en lidt presset stilling, men fik bl.a. vhja. f2 - f4 initiativet, sort tabte en kvalitet og opgav straks.

Bjarne havde med de hvide brikker ingen heldig hånd, og efter sorts Dc5 hang en del af hans officerer; heldigvis kan man jo kun slå / tabe en brik ad gangen - men skidt var det.

De sidste partier endte remis: Hans J tog med de sorte brikker en tidlig en, mens Anders havde en vis fordel, men efter tre remistilbud fra hvid og et dårligt løbertræk fra ham selv måtte han nøjes med det halve point.

Poul og Peter gik koncentreret til opgaven og havde begge initiativet, men remis blev det."

vh Anders19/1 - 16


Igen et nederlag til Varde 2. Dennegang dog et knebent, da resultatet blev Varde 2: 3½  NørreSnede: 4½. Jørgen tog en hurtig remis. Min modstander ofrede ukorrekt en løber på min h2 bonde,, men blev pludselig 2 løbere og et tårn bagud. Jan mistede en bonde med tab til følge, Bent fik remis og Alfred vandt et tårn og partiet. John og Ole stod til tab, men John fik på mirakuløs vis viklet sig ud af besværlighedere og remis. Der var intet mirakel, der kunne redde Ole tab. Niels Åge modstod en kongegambit og fik lige spil. Desværre overså han et tårn og tabte.


19/1-16

"Stor  sejr over Fredericia 2!

Mens Niels Å. på bræt 8 tog en hurtig remis (med sort), kom vi til at stå godt på efterhånden alle brætter.

Steen var selvfølgelig først på måltavlen og styrer sikkert mod at skulle pudse kamppokalen næste år.

Selv havde jeg et godt spil som hvid mod Benoni, og efter at sorts brikker næsten alle sammen havde prøvet felterne på 8. række, var der et afgørende offer: Sxf7!

Benny var en bonde oppe og fik efterhånden fremdrift i sit spil og en glad gevinst.

Bjarne og Hans J havde både fordel og bedre tid på uret.

Poul havde to forbundne fribønder mod formand Marcussen, Fredericias initiativrige formand, der samtidig var kampleder mellem Kellerup og Fredericia 1 i 2.divisionskampen.

Nu var stillingen 6½ - ½, og Niels P stod også bedst og endte så i et tårnslutspil med 2 bønder mod 1. Det rakte på det fremskredne tidspunkt ikke til gevinst, men 7 - 1 var en flot sejr ... og kan minde om den lille tapre skrædder i eventyret, der lod sig lave et bælte med påskriften "Syv med ét slag!" (det var nu bare syv fluer...)"

30/12 - 2015


Tirsdag den 15 dec var vi 8 forventningsfulde skakspillere fra varde der drog til Esbjerg, idet Varde 2 skulle spille mod Esbjerg 3. På papiret så det ud til at blive en lige kamp mod Esbjerg. Da det teoretiske resultat ville blive 4 – 4. Kampen gik i gang. Ole tog en remis (½-½), Alfreds parti blev ligeledes remis ( 1 – 1). Men så kom nederlagene, Flemming, Jørgen og Kim Tabte (1-4) , Så endelig et point til Varde, da jeg i partiet mod det unge talent Bjørn Hebsgaard tog pointet.

Bjørn kom godt fra start med de hvide brikker og fik en fordelagtig stilling. men efter en forkert afbytning  fangede jeg hans løber. Nu var stillingen 2 – 4 og vi kunne nå de 4 – 4, Men desværre måtte både Niels Aage og Bent erkende nederlag. Kampen endte Varde 2 – Esbjerg 3   2 -

Jan


29/12-2015


Vojens traditionelle hurtigturnering d. 28. December havde deltagelse af 7 spillere fra Varde. Gabor vandt sin gruppe (1. Klasse) suverænt med 6 point ud af 7. Vi undlader at nævne de øvrige vardedeltageres resultater, da ingen af dem var præmiegivende.

Turneringen var, som sædvanlig, godt tilrettelagt. Blandt deltagerne, var der blandt de ældre bedagede herrer også en del unge præmietagende spillere. I gruppe 2 var det to juniorspillere der tog 1. og 2. Pladsen. Slutplaceringen for de enkelte vardespillere kan ses ved at følge dette link Vojens juleturnering

Referat fra Vojenst skakklub Referat


19/12-15

 Varde 1 - Gråsten 1   6 - 2

"Søndag d. 13.12 var Gråsten kørt den lange vej til os, i stærkeste opstilling, mens vi selv kun havde et enkelt afbud.

Vores sejr på 6 -2 var efter nogles mening i overkanten af det fortjente, men svarede ihvf. til den forventede score.

Gabor vandt hurtigt - med sort - en officer og brugte derefter ingen tid, nærmest kun de 30 sek. uret lægger til pr. træk.

Steen fik en bonde i overskud og kørte gevinsten hjem, Mikael var vist sikkerheden selv, mens Bjarne som vist ikke havde stået så fantastisk pludselig havde en udækkelig mat på hvids a-linje. Poul havde en vanskelig stilling mod en om ikke ung så dog yngre løve og måtte ned, mens Hans Jørn ret hurtigt og Benny - med eller uden høreapparat? - opnåede remis.

Selv sad jeg tilbage til sidst, havde først en overlegen stilling, men spillede så for passivt, sort havde tre truende bønder på kongefløjen, mistede den ene, men tromlede frem med de to sidste forbundne fribønder og havde mindst remis, men fandt ikke det tvingende og løb ind i en mat."


Anders25/11-2015

Alssund . Varde 2  6½ -

Ja, desværre kan vi ikke som Varde 1 bryste os over en sejr i denne runde. Kim , fik som den første halet et ½ point hjem, herefter spillede John også remis, 1 - 1 efter de to første partier. Men herefter væltede 0-erne ind. Niels Aage overså en bonde i et ellers lige parti, mistede en bonde mere 0 .

Jeg foråd mig på en bonde, overså en skak, samt et stille bondetræk h5 - h6, der truede med mat., Hvorefter partiet var tabt 0 ! Jan mistede først en bonde, derefter bonde nr. 2. Trods uligefarvede løbere, var det ikke muligt at holde sammen på tropperne- 0. Bent holdt remis trods en merbonde til modstanderen. ½ - ½. Ole kunne ikke holde til modstanderens presspil og med en 3 - 4 bønder bagude, måtte Ole erkende nederlaget 0. Alfred havde en bonde i overskud, men ville sikre sig bonde nr. 2, hvorefter det ikke var muligt at forhindre  modstanderens frie a-bonde at gå i dronning .- 0.


23/11-2015


"Så hev vi den første sejr i land: 4½ -3½ over Evans 3.

Hans Jørn, som debuterede med privatchauffør og egen stok, havde ikke spillet skak siden vist i maj, men hans modstander, Ernst, havde i 2011 mistet næsten hele sit syn, og de sad derfor med god plads til stok og stor noteringsliste. Ved siden af spillede jeg selv mod en modstander, der lavede gode og hurtige træk, men han trak alligevel for meget de samme brikker - så gik det jo også hurtigt med at flytte! - og overså en S-gaffel, der kostede kvalitet eller tårn mod 2 forbundne fribønder. Han valgte det sidste, men måtte hurtigt ned. Hans Jørn vandt også hurtigt, og Jan fik remis: 2½ af 3 p!

Steen havde en aktiv og - viste det sig - overlegen stilling, han førte en mægtig bonde frem til d6 og scorede dermed sit andet 1-tal.

Gabor havde en meget aktiv løber, men også en åben kongestilling - som altid - så han måtte nøjes med remis, som også Bjarne i sit parti mod en langt yngre modstander.

Søren tabte med de sorte brikker - alle fem vundne partier var med hvid! - og Poul blev slidt op (tror jeg nok) i et langt parti mod Jørgen Aaskov."21/11-2015


3 spillere fra Varde deltog i Grindsted skakklubs jubilæumsturnering for Hans Gregersen lørdag d. 21 nov. Bjarne - Niels-Aage og undertegnede Niels Peter. Turneringen afvikledes som en schweitser gruppe med i alt 21 deltagere. Blandt deltagerne var en gruppe juniorer . Turneringen var godt tilrettelagt og de enkelte runder startede til tiden. Der var ingen af vardespillerne, der kunne være tilfredse med deres resultater . Jeg udførte et ulovligt 7. Eller 8. træk i partiet mod Niels-Aage med øjebikkelig tab til følge. Mod Bjarne førte jeg med 2 bønder, hvoraf den ene var fribonde på c3. Jeg havde sort. I tidnød lykkedes det mig at sætte merbønder og en løber over styr, og kun, fordi Bjarne havde mindre end 5 sek. tilbage blev partiet remis. Jeg sluttede med 3½ og Niels Aage med 3½, medens bjarne fik 4 point. Ingen af os endte blandt præmietagerne.

Links til turneringstabel Hans Gregersens 70 års jubilæumsturnering


17/11-15

Tirsdag d. 17. nov. Afvikledes en hurtigturnering med 10 minutters partier i klubben hvor i alt 10 spillere + Lucas , en juniorspiller, der spillede sammen med John, deltog. Grundet fodboldkampen mellem Danmark og Sverige startede turneringen kl.18 med planlagt sluttid kl. 20. I alt blev der spillet 5 runder. Slutstillingen: Gabor vandt med 4½ point, Anders nr. 2 med 3½ point. Poul, Bjarne og Niels Peter delte 3 – 5 pladsen med 3 point.Søren nr. 6 med 2½ point, Jan, John- Lucas, Ole og Niels Aage 7 – 10 med 1½ point.15/11-2015

Varde 2  -  Jerne 1   3 - 5


Tirsdag d. 10. mødte vardes anden hold Jernes første hold i anden runde af mesterrække 2.

Varde var allerede ved spillets start bagude med 1 point  da det ikke havde været muligt at skaffe en reserve til et pludseligt afbud fra Flemming, der var kommet til skade med sin fod. Til trods for Jernes føring blev det en meget jævnbyrdig kamp hvor kampens resultat ikke afspejlede Vardes partier. Søren overså i kraftig tidsnød et gevinstgivende skak, satte sin springer i slag  og tab.  Jan kæmpede i hærdigt for at holde sammen på sin stilling, men måtte erkende sit nederlag.  I et tårnslutspil spillede min modstander forkert, med tab til følge.  Niels Aage havde en aktiv stilling, men remis. Bent  spillede med vanlig sikkerhed remis. Alfred førte med bonde, men overså en officer, 0 til Alfred. Kim stod længe til tab, men mirakuløst blev tab ændret til gevinst. 4 af partierne kan ses HER

npnEsbjerg 2 - Varde 1   4½ - 3½  ( 2 runde M 1)


Det blev en jævnbyrdig og lang match mellem Esbjerg 2 og Varde 1, som endte i et knebent nederlag 3½ mod 4½, som igen var en underpræstering om end ikke så slem som mod Tønder.

Bjarne fik remis mod den megettalende Ingolf Nikolajsen, med en åben kongestilling planlagde og udførte Bjarne en kongevandring til den fjerne c-linje, og altså med succes.

Steen havde hele tiden et vist initiativ mod Poul Flemming, det endte i et bondeslutspil med ens bondeformationer på begge sider af brættet, og vha. oppositionen sled Steen til sidst sin modstander op. Gabor spillede i stor og aggressiv stil, hans brikker var spredt over det meste af brættet og hans konge stod i en noget åben position på c1, men da hans modstander - gode gamle Lars Husum - ikke kunne stå for at spise en løber på fjerne h7, blev truslerne for store mod sorts konge og han var,da røgen lettede, nede med 3 bønder.

Benny spillede frisk til og fik sneget et par af de tunge brikker (D og T) inden for fjendens linjer, men det endte med at modstanderen havde dame mod tårn springer og bonde: remis.

Mikael spillede et meget solidt parti, der blev flyttet mange gange, men vist kun byttet en enkelt bonde, inden der blev taget remis!

Anders og NielsP spillede nogle seje, for mit eget vedkommende også kedsommeligt, men også pressede partier, og ned måtte de.

Niels Aa havde lidt mere modspil, men tabte så på næsten ædelmodig vis, idet han overså en skak, rørte damen og gjorde Svend M opmærksom, at så skulle han jo også flytte damen (ind i en ødelæggende position)..."

Partier fra runden kan ses HER

vh AndersTirsdag d. 27. Oktober mødte nyoprykkede Varde 2 Evans 4 i mesterrække 2.

Matchen endte med et nederlag på 4½ - 3½ til Varde. Længe så det dog ud til, at resultatet ville blive minfst 4 - 4 mod Evans. Niels Peter (jeg) tog en remis efter 21 træk. Jan afsluttede ligeledes sit parti mod Erik Pontoppidan efter 21 træk. Dog havde Jan klar fordel. Niels-Aage vandt en bonde mod Jens Ove Vedel, tog en bonde mere, hvorefter Jens Ove opgav. Alfred tog en remis mod Ebbe Christensen (2½ point i de 4 afsluttede partier. Min vurdering var, Ole fordel Mod Helge Nielsen, John gevinst mod Per Madsen. Bent remis mod Carl H. Mortensen  og Søren sansynlig tab mod Max E. Hansen. Altså 5 - 3 eller 4½- 3½ til Varde. Bent sikrede sin remis, Ole fik ligedes remis, John der førte med enkvalitet ofrede den tilbage med en tabt stilling til følge. Søren kæmpede for at opretholde balancen, men måtte erkende nederlaget. Desværre slutstilling Evans vandt 4½ - 3½.  Partier fra runden kan ses HER


Søndag den 25. oktober var startdagen for Mesterrække 1.  Modstanderen var Tønder, som vandt kampen 6-2.

Gabor virker i topform for tiden, og vandt som den eneste i et parti, hvor han besvarede 1. d4 med - - c5 (Benoni).

Hvid fik ikke rokeret i tide, og da Gabors dronning undveg en binding i e-linjen, var det på en gang en trussel mod et tårn og en mattrussel på g2. Gevinst til Gabor!

Poul og Benny spillede begge remis - Poul skulle til Carl Nielsen-koncert og tilbød en tidlig remis, som den lidt højere ratede Tøndermand traks modtog.

Bennys parti var præget af hurtige afbytninger - Carl Nielsen spøgte kanske også her - og endte remis efter (vistnok) 19 træk.

Resten var nederlag, men som Peter efterfølgende udlalte: Det er af fejl og nederlag man lærer!  Der er således håb for fremtiden!

Steen stod lige med fire bønder og en springer til hver, men modstanderens stilling var lidt mere solid end Steens, og derfor gik den tidlige julegave til Tønder.  Bjarne fik efter eget udsagn en lektion (jævnfør Peter) og et tidligt nederlag.

Peter vandt en bonde og søgte gevinsten i et "måske remisparti", og tabte derfor!? Ole stod vist lige, men fejlvurderede stillingen og tabte.

Niels-Aage lavede store fejl i åbningen, kæmpede sig noget tilbage, men tabte tilsidst.

Fem nederlag - vi bliver sgu gode.  Partier fra runden kan ses HER

Anders, Niels og Aage18. 10. 15

Fredericia Hurtigskak 2015

En del af Syd Grand Prix - SGP 3

Spilledag: LØrdag den  14. november 2015

Spillested: I. P. Schmidts Gård, Vendersgade 4, 7000 Fredericia

Bemærk : Nyt spillested i forhold til sidste år !

Spilletid: Kl. 09.30-18.00.

Betankningstid: 20 minutter til hele partiet + 5 sek. pr. træk fra træk 1.  Skoleskak : 25 min. til hele partiet

Turneringsform: Der spilles 7 runder efter Monradsystem. Grupperne inddeles efter reglementet for Syd Grand Prix i forhånd fastlagte grupper (rating pr. 1.9).

Indskud: Kr. 150,- for alle, dog skoleskak spillere kr. 50,-

Pramier: Indskuddet excl. SGP afgift går til præmier.

Skoleskakspillere: Der er pokaler til de bedste.

Senest torsdag d. 12/11 2015 til Claus Marcussen, tlf. 75 94 15 20 Email: formand@fredericia-skakforening. dk eller online pa : www.fredericia-skakforening.dk/

Ved tilmelding til skoleskak - angiv det som klub


15/10-15


Indbydelse Grindsted Skakklub


I dette efterår er det imponerende 70 år siden Hans udførte sine allerførste træk i Grindsted Skakklub. Det var i 1945 han meldte sig ind som en ung knægt på bare 15 år. I dag, 70 år senere, og i en alder 85 år, spiller han friskt videre. :-)


Dette skal selvfølgelig fejres! Du og dine klubkammerater indbydes derfor til at deltage i


HANS GREGERSENS 70 ÅRS JUBILÆUMSTURNERING


hvor vi også vil hædre Hans. Se indbydelse for yderligere info.

31. 8- 15

Lørdag d. 29 august deltog 3 medlemmer af Varde Skakklub i en lille turnering arrangeret af Grindsted skakklub. Spillet blev afviklet med udendørs brikker og med en betænkningstid på 15 minutter til hver spiller. Fra Varde deltog Jan, Niels Ejner og Niels Peter. Grindsted stillede med Lars Wisler, Flemming Ormstrup samt NN. Resultatet blev 2 - 1 til Grindsted. Niels Ejner vandt sit parti mod NN på tid, Jan tabte mod Flemming og undertegnede tabte til Lars Wisler på tid 24. Juni 2015

Flensburger scachklub inviterer til venskabskamp lørdag d. 19 sept. 2015


Som I kan se, er vi inviteret til at besøge Flensborg-klubben igen, så jeg håber mange af jer er interesserede - og undersøg lige, om I kan den dato, lørdag i september d. 19.

For to år siden ankom vi senere, vi gjorde et lille ophold ved Flensborg Fjord ved pølsevognen, fandt spille - og spisestedet, et borgerhus, der før havde haft med marinestationen at gøre. Vi spillede såvidt jeg husker kun et parti, men der var servering til, jeg nød et stort glas Weissbier, mens Jürgen nøjedes med Apfelschorle.

Vi var 8 spillere og 4 koner af sted - jeg håber vi kan samle mindst et lignenede hold.

Og hvis I snart vil svare, er det fint.

Sidste år hos os spillede vi to partier med samme modstander...

vh Anders


Hallo Anders,

 

hier ist Holger vom Flensburger Schachklub.

Der Sommer ( wenn es denn ein Sommer ist, denn es ist doch immer noch zu kalt für diese Jahreszeit ) beginnt, und da haben wir uns gedacht, wir könnten uns vielleicht wieder einmal treffen.

Letztes Jahr haben wir uns ja bei euch getroffen, so dass wir dieses Mal wieder Gastgeber sein würden.

Einen Raum zum Schach hätten wir bei uns für den 19.09.2015 ab 09.00 Uhr ( man kann sich natürlich auch später treffen ) bis

16.00 Uhr.

Ein Restaurant ist noch nicht gebucht, da wir erst einmal abwarten wollten, ob ihr an diesem Tag Zeit habt.

 

Frag doch bitte mal Deine Schachfreunde, ob es an diesem Tag klappen würde. Partner sind natürlich gerne gesehen.

 

 

Mange hilsner fra

 

Holger


15. Juni 2015

Niels Åge vinder endnu engang sin gruppe. Denne gang i Møbler Cup i Holstebro

Jeg har deltaget i Møbler Cup i Holstebro de sidste fem torsdage, og endelig kom den så - den udelte førsteplads - med 4 points.

De 4 points kom gennem 2 sejre, 2 uafgjorte og så desværre 1 point fra en modstander som ikke kunne gennemføre pga. sygdom. Han nåede kun at spille halvandet parti og "sejren" tæller naturligvis ikke med i ratingregnskabet.

Jeg havde dog vundet uden dette point, ganske vist på bedre korrektion, da 3 points havde været tilstrækkeligt.

Det var en fin turnering med en god stemning, og jeg hentede 68 ratingpoints og 400 kr. til hjælp til transport og andre udgifter, så jeg er rigtig godt tilfreds med turneringen.

Venlig hilsen og god sommer  Niels-Aage
14, maj 2015


Niels Åge beretter:

Her på kanten til sommeren får I lige lidt lokale skaknyheder:

Jeg har deltaget i Kemp&Lauritzen EMT i Fredericia i sidste weekend.  Jeg startede med en remis i første runde, og det var jeg godt tilfreds med efter en lige kamp. Lørdag formiddag fik jeg et helt fortjent æg, da jeg spillede værre end en blind høne med bind for øjnene.

Om eftermiddagen kom jeg dog igen og så mig derefter ikke tilbage. Jeg endte således med 3,5 points på en todelt førsteplads med 450 kr.  i præmie + 2 film fra Blockbuster som en såkaldt spurtpræmie for hurtigste gevinst (laveste antal træk i samtlige grupper) i 5. runde. Oven i kommer så 32 ratingpoints til den lidt slunkne kasse.

Torsdag før Fredericia-turneringen spillede jeg første runde i Møbler-Cup i Holstebro, hvor jeg vandt et spændende parti, hvor jeg var lidt nede, men min modstander lavede et par fejlskøn, så jeg pludselig havde 2 samlede fribønder, der var stærkere end hans springer.

Og som rosinen i pølseenden fik jeg en sammenlagt 3. plads i SydGrandPrix - hurtigturneringen med en fin medalje og 200 dejlige kroner ud over æren.

Venlig hilsen

Niels-Aage


24. April 2015

Varde weekendturnering har nu afviklet 3 runder. I alt 18 spillere har tilmeldt sig turneringen, der startede i går fredag med første runde. Der blev spillet adskillige interessante partier. Benny, der kom lidt i vanskeliheder i slutspillet mod  sin modstander Ove Matras, fik med en strålende slutspilsteknik reddet en remis i land. Niels Jørgen Friis Nielsen førte med sikker hånd spillet til gevinst mod vores formand Anders. Jeg selv vandt mit parti mod Kjels Ehlers. I anden runde spillede et interessant parti mod Lars Wisler fra Grindsted. Dette parti er måske kandidat til en skønhedspræmie. Gabor fik en stilling med adskillige trusler mod sin modstanders kongestilling, men med to bønder i underkant. Desværre overså han remisvariant og måtte nøjes med et æg. I gruppe 3 fører npn med 3 point, gruppe 2 Benny Damborg med 2½ point og i mestergruppen deler Niels Jørgen Friis Nielsen og Ole Bønnelykke førstepladsen med hver 3 point

D. 21/4-15

Niels - Åge deltog i Sondex Cup med en delt førsteplads som resultat i sin gruppe

Niels-Åge beretter

Hermed et par ord fra SC15

Undertegnede deltog for fjerde gang i træk i Sondex Cup, som er en af de største turneringer herhjemme. De tre første gange gav to førstepladser og en andenplads, men starten i årets turnering lovede hverken gods eller guld.

Fredag aftens parti endte helt surrealistisk i et stort lysshow, hvor lyset gik ud ca. hvert 3. minut, da klokken kom på den anden side 22. Vi blev enige om remis, da vi sad alene tilbage uden mulighed for at få fat på en turneringsleder, som kunne have holdt lyset tændt ved at agere sprællemand! Jeg stod lidt i overkanten, men remis var okay.

Lørdag formiddag mødte jeg en fynbo, som blæste mig så kraftigt mod vest, at havde der ingen bakker været omkring Kolding, var jeg endt et sted ude på hedesletten lige bag klitrækkerne. To runder og et halvt point. Skidt!!
Men jeg vandt eftermiddagens parti og var med igen!

En god nats søvn gør underværker, og søndagens første parti blev mit efter aggressivt spil mod den førende spiller, og de andre resultater magede sig, så vi faktisk kunne have endt på en delt førsteplads alle seks i gruppen.

Sådan gik det ikke, idet jeg vandt sidste runde i et spændende og sjovt parti og endte på førstepladsen - delt med Carsten Meyer, ganske vist - men han er en fin fyr, så det var i orden!

Hjemrejsen stod således for tur med DSB, Arriva, 5o ratingpoints og 550 præmiekroner på lommen.

En del af præmien blev brugt til en taxa hjem fra banegården.

Niels-Aage


D. 17. 4-2015

Indkommet forslag til generalforsamlingen d. 28/4.


Jeg vil gerne stille følgende forslag til drøftelse og evt vedtagelse.

Der nedsættes et Holdturneringsudvalg  i starten af hver skaksæson,straks efter at bestyrelsen har besluttet, hvor mange hold, der tilmeldes.

Holdudvalget har 2 opgaver :

- at lave en styrkeliste,der gør det muligt, at benytte de enkelte medlemmer bedst muligt

- at sætte holdene til de enkelte runder i fællesskab

Holdudvalget består af de respektive holdledere, som selv vælger en "tovholder".

Niels Åge Kristensen


Hans Jørn Andresen sikker vinder af Varde skakklubs hurtigturnering .

Varde skakklubs hurtigturnering havde i alt 9 deltagere, hvilket betød en oversidder i hver runde. Gabor startede i strålende stil med gevinst over Anders, Gevinst over Hans Jørn, men blev i de følgende 3 runder venligsindet med tidlige remistilbud til overraskelse for modstanderne. Niels Åge spillede ligeledes en god turnering med gevinst over bl. a. Anders og med Hans Jørn i vanskeligheder. Med sin velfortjente præmie (for den søde tand) kunne Hans Jørn drage hjem til Ansager


Npn 16. 4. 2015Der indkaldes hermed til Generalforsamling i Varde Skakklub om 14 dage, d. 28. april kl. 19.15.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent

2.Formandens beretning

3.Fremlæggelse af regnskab

4.Valg til bestyrelsen: på valg er Anders, John og Peter, der alle er parate til genvalg, men andre må gerne melde sig.

5.Indkomne forslag. For at disse kan blive behandlet, skal de indsendes til bestyrelsen 10 dage for GF, altså om kun 4 dage!

6.Drøftelse af den måde klubmesterskabet bør afgøres på. I øjeblikket mødes efterårets vinder og forårets vinder i 2 hurtigskakpartier à 20 minutter, ved uafgjort, spilles et såkaldt  armageddon-parti, hvor hvid får 6 minutter og skal vinde over sort, der tildeles 5 minutter.

Et anden mulighed kunne være at lægge placeringerne i de to halvårsturneringer sammen, så at spilleren med det sammenlagt laveste (placerings-)tal er klubmester.

7.Evt.


Inden GF spiser vi sammen - kl. 18.30 - klubben giver øl, og I bestiller smørrebrød hos mig, senest den 21. april.


Vi uddeler hvert år 3 sølvglinsende vandrepokaler: kamppokalen for bedste indsats i holdkampene, en pokal til klubmesteren og endelig skønhedspokalen til præmiering af et skønt skakparti. Lad stoltheden råde og grav et flot parti frem og send det til (et af) de tre medlemmer i bedømmelseskomiteen: Benny, John, Anders. For at de skal have tid til bedømmelsen, bedes I indlevere senest 21. april.


mvh Anders 14. April 2015
D. 10 april 2015

Hjemmesiden har i gennemsnit , siden hjemmesiden blev opgraderet, haft ca. 400 ”hits” pr. Måned (åbninger), hvilket viser en betydelig større interesse for at følge, hvad der foregår på hjemmesiden. Det viser dog ikke noget om, hvor mange forskellige personer, der følger hjemmesiden. I dag er der opnået 2022 hits (DVS. Der fra i går d. 9. April til idag d. 10. April er hjemmesiden blevet åbnet 22 gange)

npn


D. 3. April 2015

Fire skakspillere fra Varde har deltaget i påskens DM 2015 turnering. Dog ikke i landsholdsklassen. 2 spillere Niels Peter og Anders deltog i kort påske 1. Forløb. Hvilket vil sige 5 partier lørdag. Søndag og mandag. De sidste to deltog i G5 1. Forløb. DVS, 5 partier i fem dage (Lørdag - onsdag). Resultaterne var noget svingende. Anders opnåede 3½ point uden tabspartier. Et enkelt af partierne blev reddet med det yderste af neglene. Jeg (Niels Peter opnåede 2 point, hvilket var noget under det forventede. Ole, der sammen med Niels Åge spillede i G5 opnåede 3½ point og kom dermed imellem præmietagerne. Niels Åge Havde en noget uheldig turnering, idet han i to partier skyndte sig at give modstanderen en officer, måske for spændingens skyld, men desværre med tab til følge. Det skal siges at arrangementet var godt med gode spilleforhold. (Vi sad ved elektroniske brætter og kunne følge de øvrige spilleres partier på storskærm, desuden kunne man følge partierne live over nettet, dog uden kommentator. Jeg kan anbefale at rive en 3 - 5 dage ud af kalenderen og deltage i næste påske DM, som muligvis igen bliver i Svendborg.

Du kan se vardespillernes partier ved at følge dette link partier DM
D. 27 marts 2015

Tillykke, Tillykke

Torsdag d. 26 marts kl. 10.30 blev Jan Schou Jørgensen viet til Noralyn Gervacio på Varde rådhus.

Varde skakklub´s medlemmer ønsker jer herved tillykke med brylluppet.

Formanden for Varde skakklub overrakte på klubbens vegne en gave til brudeparret.


Det lykkelige brudepar efter vielsen.


19 marts  2015

Fra Holdskak syd:

Finalen i A-rækken blev spillet i aftes, og dermed er sæsonens sidste kamp spillet, og der er tid til at gøre status.

Faste rækker til holdturneringen 2015-16, ser således ud:


M-1:

Bov 2, Tønder 1, Evans 3, Varde 1, Esbjerg 2, Haderslev 2, Springeren 2 og Fredericia 2.


M-2:

Gråsten 1, Evans 4, Alssund 1, Kolding 1, Jerne 1, Stouby 1, Esbjerg 3 og Varde 2.


Terminerne følger divisionsturneringen og ser således ud for M-1:


1. Rd. 25-10-2015

2. Rd. 08-11-2015

3. Rd. 22-11-2015

4. Rd. 13-12-2015

5. Rd. 17-01-2016

6. Rd. 31-01-2016

7. Rd. 28-02-2016


Øvrige rækker spiller ugen herefter, dvs. uge 44-46-48-51 i 2015 og uge 3-5-9 i 2016.

18. Marts 2015


Oprykningskamp Varde2 - Ribe2


Oprykningskampen Varde2-Ribe2 endte med en komfortabel sejr til Varde på 5 - 3 og sikrede dermed varde et hold i Mesterrække 2 i næste holdkampsæson-

Det første point havde Ribe foræret Varde idet Ribe kun kunne stille med  7 mand til kampen. Ejvind Sørgede for Varde´s andet point. Idet Ejvind modstander ikke kunne modstå Ejvinds kraftige angreb og hurtigt tabte. Jan fik en ret lige stilling mod sin modstander ½ - ½ Niels Ejner overvejede remis mod sin modstander, der dog valgte at bytte dronninger af, med tab til følge 1-0. Kim Hovedskou fik en fordelagtig stilling, afviklede til et vundet slutspil 1-0 Niels Åge startede et kraftigt angreb mod modstanderens kongestilling, men modstanderen forsvarede sig godt, med en noget blakket stilling for Niels Åge til følge., Men partiet endte ½-½. Så var der kun bræt 1 og 2 tilbage, hvor resultaterne dog ikke betød noget idet oprykningen var sikret. Lescekprøvede at etablere et angrab på modstanderens konge, men fik aldrig gjort angrebet rigtig farlig. Modstanderen afviklede til et slutspil med T+ 4b mod T+4b-Desværre var modstanderens bønder farligere end Lescek. 0-1 Jeg overså en bonde i en lige stilling, håbede på remis, men med 2 minutter tilbagespillede jeg forkert og 0 -1

Men stadig 5 - 3 til Varde6. Marts 2015


Varde 2 - Korning 2½ - 1½ samt oprykningskamp mod Ribe


Torsdag d. 4. afvikledes sidste runde af holdskak syd´s turnering i A-rækken gruppe2 i Vejle. Varde 2 havde ingen mulighed for at blive nr. 1 i gruppen, men var med en sejr over Korning urørlig på anden pladsen. Niels Åge lagde ud med en hurtig sejr over sin modstander, der i slutspillet gik galt i byen. Jan vandt hurtigt en bonde, fik en god stilling , havde chancer for gennembrud på dronningefløjen, overså en bonde, hvorefter partiet endte remis. Ejvind spillede solidt men måske for passivt, remis. Jeg selv havde problemer i åbningsfasen. På et tidspunkt kunne min modstander have vundet en bonde, hvilket han overså. I en lidt trængt stilling fik jeg mulighed for et skinoffer. Ofrede løber for bonde, havde derefter mulighed for at vinde løbern tilbage og efterfølgende ofre en springer og ende med 4 bønder i overvægt. Jeg turde dog ikke ofre springeren remis. Vi opnåede det vi ville gevinst og fik samtidig som en ekstrapræmie mulighed for oprykning til Mesterrække 2. Grindsted der blev nr. 1 men kan ikke stille 8 mand til oprykningskampen mod Ribe, hvorfor vi har fået tilbuddet.20. Februar 2015


Kampreferat  fra  Varde 3 mod Esbjerg 4  og Varde 4 mod Jerne 2  i  sidste runde  af holdkampen 17.2.15


Varde 3 kunne kun stille med 3 spillere, fordi et tilbagevendende problem med afbud gjorde, at overliggende hold skulle bruge spillere. Opstillingen blev
 Kim på 1.bræt Bent på 2. bræt og Ole på 3. bræt. Ingen på 4. bræt.
Kim stillede sig som vanligt meget aggressivt op med løb vild i en beregning og satte sin dronning i slag. Tabt!
Bent spillede et meget lige parti, hvor ingen af parterne  kunne få nogen klar fordel. Det løb ud i Remis.
Ole mødte en lille pige på 10 år fra Esbjerg. Hun var ved at køre ham ud over kanten! Men heldigvis fandt Ole nogle huller i hendes opstilling, og pludselig var han i teten . Sejr!  Sidste bræt tabte uden kamp.
resultat : 1½ -


Varde 4 mødte Jerne 2. Sidste gang vandt vi 2½ - 1½. Kampen var ikke så afgørende, fordi vi var sikre på at vinde gruppen uanset resultatet. Det skulle dog ikke afholde os fra at kæmpe godt. Det gjorde vi så!
Opstillingen var
John bræt 1, Jørgen bræt 2, Remiholm (AK) 3, og Leif 4.
Jørgen blev først færdig. Han fik hurtigt et godt pres og vandt en kvalitet. Herefter satsede modstanderen hele butikken i et angreb og tabte.
Alfred brød alle sine  regler om pæn opførsel  og remis.  I stedet for  begav han sig i angreb , brød gennem modstanderens forsvar  og stjal hele pointet.Til sidst sad jeg med Leif Madsen. Han tænkte længe og grundigt over tingene. Men han brugte nok for meget tid og blev for forsigtig – Han mistede en officer i slutningen og tabte på tid.

 Resultat 4 - 0  Flot sejr. John Callesen

 Leif Madsen Jerne2 - John Callesen Varde4 B-rækken 6. rd
----------------------------------------------------------

D.18. Feruar 2015

Tirsdag d. 17 februar var Vardes andet hold på besøg hos Springeren Kolding, hvor vi skulle mod Springerens fjerde hold.

Matchen endte med en kneben sejr på 2½ - 1½ til Varde, Det så ellers sort ud. Jeg måtte erkende et nederlag efter kun 20 træk. I en Volga gambit slog jeg den forkerte officer med en tabt stilling til følge. Ejvind fik spærret sin modstanders løber inde, vand den og førte med officer mod bonde. Desværre valgte han at flytte sin konge, der dækkede en løber, hvorefter modstanderen takkede og tog løberen, herefter blev man enige om remis. Jan fik et stærkt pres mod modstanderens kongestilling, vandt en officer og dermed partiet. Niels Åge blev udsat for et kongeangreb, hvor modstanderen tilbød sin Springer. Niels Åge afviste, men modstanderen insisterede på at ville af med sin springer et par træk senere, men nu var Niels Åge i stand til at modtage ofret, og med officer i overskud, kørte Niels Åge sikkert sejren i hus

npn


D. 9. Februar 2015:

Varde skakklubs weekend turnering 2015

I dagene 24, 25 og 26 april påtænkes afvikling af  varde skakklubs weekend turnering, Der spilles i alt 5 runder og så vidt muligt i 6 mandsgrupper. 1 parti d. 24 2 partier ld. 25 og 2 partier d. 26. Nærmere om starttidspunkter og indskud/præmier. Tilmelding kan ske ved følgende link Varde Weekend


D. 7. Febr. 2015 Varde skakklub har planer om at starte skakundervisning på Sct. Jacobi skolen 1 time  8 fredag eftermiddage i fagcafeen. Opstart efter vinterferien.Det anslås,at ca. 75 elever i 4. 5. Og 6. Klasse vil deltage i fagcafeen. Fagcafeen tilbyder udover skakspil andre strategiske spil. Det er endnu ikke afgjort, hvem der sammen med Anders er instruktører. Desuden er der planer om at starte skakundervisning op på Samuelsgården i Oksbøl efter vinterferien, Her vil Niels Peter fra Varde skakklub samt to tidligere skakspillere fra det hedengangne Oksbøl skakklub være instruktører.

npn


D. 28/1-15  Fredericia 3 - Varde 2 2½ -

Vade 2 indkassere et smerteligt nederlag mod Frederii 3. Ole fik opbygget en god stilling, men fandt i midtspille de stærkeste træk, kom bagud med en bonde med en tabt stilling til følge. Niels Ejner tog i en lige stilling  remis. Ejvind fik hurtigt en fordelagtig stilling med stærkt pres . Modstanderen overså  en finesse, og endte med at komme bagud med to officerer. Herefter blev sejren sikkert styret i havn af Ejvind. Jeg selv pillede ikke nøjagtig nok i en åben spanier og kom en del under pres,. Da modstanderen ikke fandt de stærkeste træk, fik jeg efterhånden en fordelagtig stilling, men  ”glemte” at min dronning stod i slag  of mistede denne. Et ærgerligt nederlag.

NPN


_____________________________________________________________________________________________________


d. 28.1-15 Jerne 2 - Varde 3

 Tirsdag den 27. januar drog 4 håbefulde unge mænd på tur for at skakke mod Jernes andethold. Formålet var, ud over at spille nogle spændende partier, at tage så mange points fra Jerne, at de var uden mulighed for at hente Varde 4 i oprykningsstriden.

 Niels-Aage kom med hvid hurtigt ud i nogle afbytninger og modtog et remistilbud i en stilling, hvor gevinstforsøg fra begge sider let kunne ende med tab. 
 Med sort tilkæmpede Kim sig en lille materiel overvægt, som ikke overlevede et gevinstforsøg, og det hele endte remis i et tårnslutspil med få bønder. 
 En overset gaffel kostede Bent en let officer, men efterlod modstanderens konge ret ubeskyttet. Bent satte et voldsomt angreb ind og tog flot hele puljen.

 Alfred spillede som sædvanligt med stor omhu og fik efter en bondegevinst åbnet op for både linjer og diagonaler, så modstanderens stilling lige så stille kollapsede.

Slutresultat: 3-1 til Varde 3 og tillykke til Varde 4 med oprykningen!

Niels-Aage

—-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Venskabsmatch Flenburger Scachverein - Varde skakklub


 lørdag d. 23. august fik vi besøg af  vores venskabsklub fra Flensborg , der stillede op med 10 mand. Efter forslag fra Flensborg, blev man enige om, at matchen skulle afvikles som en hurtigturnering over 2 runder, med 2 partier til hver spiller og 45 min. betænkningstid til hver spiller i hver runde. Første runde tabte Varde knebent med et nederlag på 4½ - 5½. Runde 2, hvor der blev byttet farver, var Varde dog så ubesken at vinde med 8½ - 1½, hvilket betød en sejr på 13 - 7 til Varde. Efter matchen skulle vi have set Frello-udstillingen. Denne seance blev dog aflyst, da udstillingen lukkede kl. 17.00, og partierne først var færdigspillet ved godt 16 - tiden. Kl. 18 mødtes spillerne igen på Kong Svend´s bøfhus samt medfølgende damer. Her afsluttedes besøget med middag, samt overrækkelse af gaver fra gæsterne fra Flensborg. efter en hyggelig aften drog gæsterne hjem  efter aftale om, at Varde skakklub gengældte med et besøg i Flensborg i 2015.


Her kan du se hjemmesiden med referat og billeder fra Flensburger Schackverin von 1876 ( Når hjemmesiden åbner klik på neus og derefter på harmonicher besuch )


 Lørdag d. 23 august får Varde skakklub besøg af venskabsklubben fra Flensborg. Ialt kkommer der 10 spillere fra flensborg, der skal dyste mod 10 spillere fra Varde skakklub. Vi stiller op med følgende hold. (se tabel )


Navn Rating resultat Elo Navn Rating resultat

Ole Henriksen 1461 1 - 1 - Kurt Boß ? 0 - 0

John Callesen 1468 0 - 1 -  Peter Bärwald 1193 1 - 0

Jan Schou-Jørgensen 1500 ½ - ½ - Ralf Maaß 1208 ½ -  ½

Niels Peter Nissen 1668 1 - 1 - Gerhard Kühnen 1406 0 - 0

Søren Nyborg Jensen 1678 0 - 1 - Hermann Welk 1655 1 - 0

Niels Ejnar Nielsen 1705 ½ - ½ - Jürgen Nickel 1677 ½  - ½

Mikael Langager 1747 1 - 1 - Thomas Rachow 1768 0 - 0

Benny Falck Damborg 1847 ½ - ½ 1925 Holger Martens 1790 ½ - ½

Anders Christensen 1868 0 - 1 1960 Stephan Millgramm 1837 1 - 0

Bjarne Meldgaard Rasmussen 1939 0 - 1 2000 Arno Nickel 2018 1 - 0

ialt   4½ - 8½       5½ -

Programmet: Match 2 partier  med 45 min. betænkningstid til hver spiller  med start mellem  kl.12.30 og 13.00.


Derefter besøg på Varde Museum for at se udstillingen af den sjove og populære maler Frellos malerier.


Kl.18 spiser vi med vores gæster på Kong Svends,  Koner og kærester er velkomne til at deltage i middagen.

----------------------------------------------------------------------


Mitfahrerinnen: Jutta Koch, Heidrun Nickel


  

Fra middagen efter skakopgøret

 Skakklubben Evans hurtigturnering (Sydgrand prix)  deltog 2 spillere fra Varde skakklub.. Jeg selvspillede i klasse 2 2 og opnåede med 4 point ud af 7 en delt  4 - 7 plads. Niels Åge lagde ud med  4 ettaller i de første 4 partier, måtte indkassere et æg i femte parti, vandt i sjette parti, men kunne desværre ikke holde koncentrationen i syvende parti, hvilket  kostede ham første præmien, men scorede dog en flot anden præmie. Der var en hyggelig atmosfære  på spillestedet, og jeg kan anbefale endnu flere fra klubben  at deltage i en eller flere af sydgrand prixerne.  Den næste  grand prix står Esbjerg for, og afvikles i Marts måned.

—------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To spillere fra skakkluben deltager på Lørdag i skakklubben Evans Sydgrandprix. De to deltagende spillere er Niels Åge Kristensen og Niels Peter Nissen

–-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varde 2 var mandag aften (12.1) i Vamdrup for afvikling af femte runde i A-rækken og kunne drage hjem med en solid gevinst på 3 - 1. Jan Schou lagde ud med en remis mod sin modstander. Jeg selv spillede skødesløs i åbningen i en åben spanier, men fik fik modspil med kvalitetsgevinst og tilsidst partigevinst. Søren Nyborg fik en en god stilling mod sin modstander i en Grünfeld indisk, men der var ikke mere end remis. Ole, der var med som reserve, sørgede for den sidste gevinst, hvor et  tryk på modstanderens kongestilling gav det ønskede resultat.

_____________________________________________________________________________________________________

Varde skakklubs forårsturnering påregnes opstartet tirsdag d. 20 januar. Der spilles i to grupper (afhængig af antal tilmeldte).

Som noget nyt er det muligt at tilmelde sig turneringen via DSU - tilmeldingssystem. Tilmeldingen kan ske via følgende link Tilmelding Varde forårsturnering 2015 og ved tilmelding i klubben. For at kunne deltage i turneringen, skal man være medlem af klubben, enten som A. Eller B-medlem.

_______________________________________________________________________________________________________

Vojens juleturnering (Sydgrandprix - 4 runde)  Havde som nedenunder anført otte medlemmer fra Varde skakklub som deltagere.  2 deltog i mesterklassen  Bjarne og Hans Jørn, 1 i 1. Klasse (Anders) , 3 deltog i 2. Klasse ( Jan, Niels Peter og Søren) og 2 i 3. Klasse ( Niels Åge og Ole). Hans Jørn startede i flyvende stil med 2 gevinster og en remis mod folk med rating mellem 2100 og 2250. Desværre kunne han ikke holde skansen i de sidste 5 runder, der (kun) gav 1½ point. Bjarne havde en dårlig start med 4 tabte partier, men formåede at kæmpe sig op i de sidste 3 runder, hvor han scorede 2½ point. Anders fik i sin gruppe 3½ point. Jan  vandt sin gruppe med 6½ point ud af 7, men der var spænding om placeringen , i det Søren  Nyborg førte med bonde og kvalitet. Desværre kom Søren i kraftig tidsnød og tabte på tid. Tillykke til jan fo0r den velfortjente sejr. Jeg selv opnåede 3½ point, Søren tabte to partier ved reglen (udført ulovligt træk medfører øjeblikkelig tab). Niels Åge var længe med i kampen om præmier, 3 ettaler i de første tre runder, desværre missede han præmiechanse i 7. Runde, men havnede dog på en 4. Plads. Ole fik med lidt skiftende resultater 3½  point og en 6. Plads i gruppe 3.  Om selve turneringen kun at sige, at den var godt afviklet, Startede næsten på klokkeslet, stemningen blandt deltagerne var god. Det er helt sikkert, at flere af os fra Varde vil deltage i næste års Vojens juleturnerin.g.

Link til resultater og stillinger Vojens Juleturnering


8 medlemmer fra Varde skakklub har tilmeldt sig Sydgrandprix , der afvikles i Vojens d. 28. December ( 4. Juledag. ) De otte medlemmer er i tilfældig rækkefølge: Niels Åge, Hans Jørn., Anders, Niels Peter, Jan, Ole, Bjarne og  Søren. Alle tilmeldte kan ses på følgende link: Grandprix tilmeldte  Vi ønsker deltagerne held og lykke med spillet

—–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-I fredericia hurtigturnering ( Sydgrandprix 3. Runde) deltog to spillere fra Varde skakklub. Bjarne Meldgaard  Rasmussen  i Mestergruppen . Bjarne blev med en score på 3½ point  nr. 8 i gruppen.

Niels Aage Kristensen deltog i Basisgruppe 3. Niels Aage blev med en score på 5 point nr. 2 i gruppen  

Klik: Resultater og Stillinger

Link: Bjarne Meldgaard Rasmussen

 Link: Niels Aage Kristensen

Hurtigskakturnering tirsdag d. 11 november 20114  

I aftes var vi 12 deltagere i den efterhånden ½-årlige interne hurtigturnering. Måske skal vi overveje at spille lidt hurtigere partier, fx 12 minutter til hver for at det arbejdende eller morgensvømmende folk kan få deres nattesøvn... Førstepladsen gik til en suveræn Gabor, som straks donerede sin præmie til gode gamle Benny, måske fordi han i dette parti var lidt på krogen: Benny havde en bonde ekstra og tårn og springer mod tårn og løber, Gabor tilbød sin løber mod at få en farlig fribonde (hvor farlig?), det tog Benny ikke imod, mistede så sin ekstra bonde, da Gabors telefo ringede, og sønderknust af sin dårlige opførsel tog han imod Bennys remistilbud. Kim lå længe bedst i kampen om præmien fo laveste score, men Niels P undte ikke chokoladen, tabte og fordoblede dermed Kims score - dermed var der kun to præmiekandidater tilbage, Bent som havde afløst Sandor og Niels Aage. De endte begge med 1½ p., men som Niels Aage selv pointerede, gik præmien fortjent til ham, fordi han selv havde opnået denne score....  

vh Anders


 Grindsted Høstturnering der blev afviklet i oktober/november havde 2 deltagere fra Varde Skakklub. I gruppe 2 deltog Jan Schou-Jørgensen. Han vandt sin gruppe med med 4 point ud af 5. Niels Åge Kristensen deltog i gruppe 3 og blev nr. 2 med 3½ ud af 5. Tillykke begge 2 med resultaterne. Se omtalen af turneringen, hvor Ole Bønnelykke, Esbjerg for anden gang vandt gruppe 1 på efterfølgende link .grindstedskakklub.dk/html/nyheder/nyheder.  Partier spillet af Jan kan ses på følgende link: partier Jan Scou-Jørgensen Grindsted 2014


Venskabsmatch Flenburger Scachverein - Varde skakklub  

lørdag d. 23. august fik vi besøg af  vores venskabsklub fra Flensborg , der stillede op med 10 mand. Efter forslag fra Flensborg, blev man enige om, at matchen skulle afvikles som en hurtigturnering over 2 runder, med 2 partier til hver spiller og 45 min. betænkningstid til hver spiller i hver runde. Første runde tabte Varde knebent med et nederlag på 4½ - 5½. Runde 2, hvor der blev byttet farver, var Varde dog så ubesken at vinde med 8½ - 1½, hvilket betød en sejr på 13 - 7 til Varde. Efter matchen skulle vi have set Frello-udstillingen. Denne seance blev dog aflyst, da udstillingen lukkede kl. 17.00, og partierne først var færdigspillet ved godt 16 - tiden. Kl. 18 mødtes spillerne igen på Kong Svend´s bøfhus samt medfølgende damer. Her afsluttedes besøget med middag, samt overrækkelse af gaver fra gæsterne fra Flensborg. efter en hyggelig aften drog gæsterne hjem  efter aftale om, at Varde skakklub gengældte med et besøg i Flensborg i 2015. Her kan du se hjemmesiden med referat og billeder fra Flensburger Schackverin von 1876 ( Når hjemmesiden åbner klik på neus og derefter på harmonicher besuch )